38. kolo
28.05.2017 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Delfino Pescara 2:2

Dvougólový náskok na půdě věhlasného soupeře prohospodařila Pescara. Nebylo by to nic zvláštního, kdyby se tak nestalo v oslabení. Fiorentina prohrávala po brankách Caprariho a Bahebecka a navíc přišla o vyloučeného Chiesu, přesto dokázala zásluhou Saponary a Vecína utkání zremizovat.

Hosté favorizovanou Fiorentinu nepříjemně zaskočili jednak svou aktivitou a především rychle vstřelenou brankou. Cristóforo ještě na poslední chvíli dokázal Caprarimu zamezit ve skórování, ale v 15. minutě už Delfíni stejně vedli. Memushaj rozdělil balón na Caprariho, ten si přehodil balón na silnější pravačku a krásnou střelou překonal Dragowskiho. Fiorentina vzápětí sahala po vyrovnání, ale Saponara si zblízka na Fiorilla nepřišel. Po půlhodině hry neuspěl Chiesa, po jehož ráně se rozvlnila boční síť.

Federico Chiesa se nakonec stal negativní postavou zápasu, neboť ještě v prvním poločase stihl dostat dvě žluté karty a Fiorentinu výrazně oslabit! Pro Pescaru to samozřejmě byla vítaná příležitost a šance rozloučit se s nejvyšší soutěží vítězně. Výrazně mohl přiblížit výhru Bahebeck, který už dokonce překonal Dragowskiho, ovšem z ofsajdu, takže branka neplatila. V 61. minutě pořádně protáhl brankáře Fiorilla z volného přímého kopu Hagi a hned o čtyři minuty později vstřelili hosté druhou branku. Caprari poslal kolmici na Bahebecka, jenž si před Dragowskim počínal jako zkušený mazák a střelou pod břevno přiblížil Pescaře cennou výhru.

Ale Fiorentina se ani za tohoto stavu nevzdávala a i v oslabení vykřesala naději kontaktní brankou. Babacar udržel ve vápně balón a našel přihrávkou Riccarda Saponaru, který překonal Fiorilla. Za chvíli Saponara doslova zahodil vyrovnání, když už se zbavil Fiorilla, jenomže místo branky trefil obránce Campagnara. Každopádně vedení Delfínů se otřásalo v základech a pět minut před koncem zápasu vzalo za své. Z pětadvaceti metrů napřáhl Matías Vecino a stav byl 2:2. V nastavení sice mohl strhnout výhru opět na stranu Pescary Caprari, ovšem výtečně se zaskvěl Dragowski. Pescara tak v oslabení promarnila dvougólový náskok a jen remizovala 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele