13. kolo
20.11.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AC Milán - Inter Milán 2:2

Slavné Derby della Madonnina tentokrát vítěze nepoznalo. AC sice dvakrát vedlo, ale Inter ve třetí minutě nastavení srovnal na konečných 2:2. Dělba bodů je vzhledem k průběhu zápasu asi zasloužená. Dvěma góly se v derby blýskl Suso, branky Interu obstarali Candreva a Perišič.

Hodně ostrá premiéra čekala trenéra Interu Stefana Pioliho, jenž byl jmenován hlavním koučem teprve před reprezentační přestávkou. Své první milánské derby zažil i kouč Rossoneri Vincenzo Montella.

V prvním poločase byl aktivnější Inter, který jednak častěji držel balón pod svojí kontrolou a jednak několikrát prověřil mladého Donnarummu. AC hrálo spíše z bloku a nechalo Inter vymýšlet. Ve 24. minutě měl první velkou šanci derby Ivan Perišić, jenž se po centru D'Ambrosia propracoval k hlavičce, ale branku těsně minul. Vzápětí hlavičkoval i Kondogbia, ale střela opět zamířila jen vedle branky. Nerazzurri mnohem častěji stříleli, v prvním poločase vystřelili dokonce osmkrát, oproti dvěma pokusům soupeře. To Milán nemuselo trápit, přišla totiž 42. minuta a krásný technický obstřel v podání Španěla Susa. Handanović neměl na jeho precizní střelu nárok a AC Milán, navzdory tomu, že nebyl lepším týmem, výsledkově ovládl první poločas.

Inter pochopitelně nic nebalil a i do druhého poločasu vstoupil aktivněji. Rossoneri však jeho útok otupili a po chvilce přebrali iniciativu. V 53. minutě to byl ale Inter, kdo jako další vstřelil gól a znovu šlo o výstavní trefu. Antonio Candreva ze střední vzdálenosti ostře vypálil do šibenice a Donnarumma, byť se hodně natahoval, na balón nedosáhl. Rozbouřené San Siro za chvíli vidělo další gól. Jen pět minut po Candrevově zásahu vykoupal obranu Interu Suso a svojí druhou brankou v utkání vrátil vedení na stranu AC.

Na tahu byl znovu Inter. Pohotově z otočky těsně minul Perišić a pak už se Pioliho svěřenci dostávali do zakončení jen velmi málo. AC bránilo výsledek a užuž to vypadalo, že se mu to podaří, jenomže ve třetí minutě nastaveného času si obrana AC nepohlídala na zadní tyči Perišiče a ten hlavou srovnal derby na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
Eldarion

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Takze derby teším sa na tento zápas i ked to uz nie je co to byvalo uvidime ako sa bude darit novemu trenerovy interu Stefanovi Piolimu dufam ze vyhrá Inter Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele