15. kolo
04.12.2016 12:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AC Milán - FC Crotone 2:1

Byla to pořádná fuška, ale Milán nakonec souboj s outsiderem z Crotone zvládl za tři body. Hosté v zápase vedli, pak dlouho drželi nerozhodný výsledek, ale nakonec udeřil pár minut před koncem Gianluca Lapadula a rozhodl o vítězství AC 2:1. Rossoneri ještě ve druhém poločase neproměnili pokutový kop.

Favoritem zápasu byl samozřejmě Milán, jenže podobně jako v předchozích sezonách se s týmem, bojujícím o záchranu, velmi trápil. Rossoneri byli častěji na balónu a Crotone spíše vyčkávalo na vhodnou příležitost k brejku. Po jednom takovém protiútoku jen tak tak, že neotevřel skóre zápasu střílející Capezzi, jeho střele mnoho nescházelo. Ve 26.minutě se naskytl hostům další brejk a tentokrát už to vyšlo. Rohdén před sebe nepustil De Sciglia, víceméně ustál souboj a připravil gólovku pro Diega Falcinelliho! Crotone překvapivě vedlo na San Siru 1:0.. Milán pochopitelně přidal plyn a výsledkem bylo vyrovnání. Paletta vyhrál při rohovém kopu souboj na přední tyči a Mario Pašalić srovnal na 1:1.

Do druhého poločasu vstoupili opět aktivněji domácí a ve 49.minutě spálili neuvěřitelnou příležitost. Lapadula nejprve netrefil balón, ten se k němu z druhé strany záhy vrátil, ale Lapadula znovu netrefil, tedy přesněji řečeno místo branky trefil sám sebe. Za další tři minuty měl Milán ještě větší příležitost. Lapadula se natlačil před Crisetiga, upadl a sudí odpískal poměrně přísnou penaltu. Sám Lapadula si okamžitě vzal balón a rozhodl se kopat, Niang k němu přispěchal se svojí žádostí a nakonec uspěl. Francouzský útočník ale předvedl mizerný kop a penaltu nedal. Už jen tím, že si nevzal žádný rozeběh nepůsobil vůbec jistě a podle toho také penalta dopadla.

Crotone se s přibývajícím časem stále více uchylovalo k defenzívě a milánské snažení dlouho vycházelo vniveč. Nováček soutěže měl cenný bod na dosah, nakonec ale odjíždí ze San Sira s prázdnou. V 86.minutě Hondův centr propadl v šestnáctce a Gianluca Lapadula prostřelil Cordaze! Hosté už měli jen málo času na vyrovnání, v nastavení ještě dokázali párkrát obraně Milána zavařit, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele