33. kolo
23.04.2017 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

AC Milán - Empoli FC 1:2

AC Milán zřejmě rezignovalo na vyšší příčky a zdali se příští rok bude, nebo nebude hrát Evropská liga asi není podstatné. Rossoneri prohráli s o záchranu bojujícím Empoli 1:2, když navíc Suso neproměnil pokutový kop.

Milánští přitom mohli odskočit Interu, který boj o Evropskou ligu rovněž nijak neprožívá. Zvítězil ale větší hlad Empoli, které potřebuje každý bod v boji o holé přežití.

Domácí začali mírněj aktivně. Calabria z prava přihrál na střed vápna a Lapadula střelou z první mířil jen do míst, kde byl připravený Skorupski. Podobné to bylo i při hlavičce Paletty, Skorupski se opět nemusel ani pohnout a měl balón v náruči. Každopádně to bylo ze strany domácích všechno, Empoli hrálo na San Siru víceméně vyrovnaně a před koncem poločase se dokonce ujalo vedení. Rossoneri nepokryli rohový kop a Levan Mčedlidze z malého vápna hlavou překonal Gigiho Donnarummu.

Trenér domácích Montella pochopitelně nemohl být s výkonem i výsledkem spokojen, to jeho protějšek Martusciello ano. Rossoneri vstoupili do druhého poločasu aktivněji, ale Skorupski byl nadále bez větší práce. Inspiraci z české ligy čerpal Deulofeu, nikoliv však sudí, který jeho teatrální pád ve vápně z 57.minuty neodpískal. AC se dočkalo o minutu později, když se Skorupski snažil loktem odstavit Pašaliče. Naprosto zbytečný zákrok sudí posoudil velice přísně, nařídil totiž pokutový kop. Zodpovědnost na sebe vzal Suso a Skorupski lapil jak penaltu, tak i následnou dorážku talentovaného Španěla.

Empoli přečkalo kritickou chvíli a o pár minut později zvýšilo svůj náskok. Zambelli sklepl balón pro Mameho Babu Thiama, který parádní ranou nedal Donnarummovi žádnou šanci. AC sice nebalilo zbraně, ale směrem dopředu působilo dost křečovitě. Až v 72.minutě předvedl pohlednou individuální akci Gianluca Lapadula a přízemní, nepříliš razantní střelou vykřesal naději pro domácí. Azzurri si byli moc dobře vědomi důležitosti výsledku a těsné vedení po zbytek utkání zuby nehty bránili. A povedlo se. Empoli po Fiorentině zvítězilo i na San Siru a dál drží nesestupové příčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Eldarion

3:1

Reagovat
Beči

Tohle už je snad vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele