25. kolo
19.02.2017 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

AC Milán - ACF Fiorentina 2:1

AC Milán zvládl naprosto klíčový duel s Fiorentinou a udržel se v kontaktu s evropskými poháry. Fiorentina určitě nebyla horším týmem, ale těžko se prokousávala tuhou defenzívou Rossoneri. Trenér Vincenzo Montella se rozhodl zejména po druhé brance pro legendární catenaccio.

Lépe vstoupila do utkání Fiorentina a Gigi Donnarumma musel rychle na zem po přízemní ráně španělského záložníka Borjy Valera. Milán odpověděl svojí šancí v 16. minutě, která zároveň znamenala vedení. Po centru do šestnáctky se dostal k hlavičce Juraj Kucka a Tatarusanu musel lovit míč ze své sítě. Rossoneri si vedení užili celých pět minut. Chiesa hledal na malém vápně Nikolu Kaliniće, což se mu povedlo a chorvatský snajpr zblízka překonal Donnarummu.

Tempo hry na chvíli opadlo, přesto si Milán vzal vedení zpátky. Prostor dostal Deulofeu a krásnou technickou střelou uklidil balón k tyči. I tentokrát se Viola snažila o co nejrychlejší odpověď. Poté co Vangioni zahrál před pokutovým územím rukou, nabídla se Fiorentině zajímavá standardní situace. Josip Iličič pak pěkně nacentroval a Rodríguez hlavičkoval těsně nad. Na druhé straně se dostal k zakončení Mario Pašalič a za Tatarusanem zvonila tyčka!

Ve druhém poločase diktovala tempo hry Fiorentina, ale obrannou hráz Rossoneri se nedařilo prolomit. V 56. minutě odcentroval do vápna Iličič a Carlos Sánchez zblízka trestuhodně překopl branku.

Čas pro Violu rychle utíkal a Donnarumma byl čím dál více bez práce. Trenér Montella vsadil vše na tuhou defenzívu, kterou ještě podpořil příchodem třetího stopera Zapaty. Viola se velké šance, natož vyrovnání, nedočkala. V závěru mohl definitivně pojistit výsledek Abate, ale tutovku neproměnil.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Eldarion

Sosa to tam potočí (1:0 Bacca)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele