7. kolo
04.10.2015 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Janov CFC 1:1

Utkání na stadionu Friuli přineslo oběma týmům jen po bodu. Za domácí Zebry se jako první trefil kapitán Antonio Di Natale, jenže na jeho trefu odpověděl patnáct minut před koncem Diego Perotti, který proměnil pokutový kop.

Celky Janova i Udinese se trápí ve spodních patrech tabulky a v neděli odpoledne chtěly stůj co stůj konečně vyhrát. Udinese i proto postavilo tradičně silnou pětičlennou zálohu, do níž se vměstnali Edenilson, Badu, Evangelista, Marquinho a Adnan. Ti měli servírovat míče zkušenému duu Théréau a Di Natale. Udinese bylo oslabeno o Duvána Zapatu, který musel na operaci. Janov spoléhal na hráče jako Cissokho, Rincón, Džemaili, Perotti nebo Laxalt, kteří měli podporovat Gakpého s Capelem.

První minuty se poměrně loudaly a ani jeden z týmů nevymýšlel nic moc komplikovaného. Většinou se hra omezila na souboje kolem středu hřiště a urputnou snahu obou týmů neudělat chybu. Hostující Janov sice měl častěji míč na kopačkách a několikrát se hnal vpřed, jenže přes organizovanou obranu Zeber nepronikl. Brankář Karnezis si připsal pár pohodových zákroků a větší vzrušení se nekonalo ani před brankáře Lammanou.

Domácí celek se do první solidně vypadající šance dostal až deset minut před koncem první půle, kdy už slyšel pískot vlastních fandů. Na jednoduchou nahrávku před pokutové území si naběhl Wague, který se pokoušel prosadit elegantním obloučkem. Ten však nebyl natolik prudký, aby si s ním brankář Lammana neporadil. Nadvakrát zkrotil míč a přidal kousek efektivního herectví. Janovu v aktivitě nepomáhalo ani množství rohových kopů, protože obránci Udinese si s nimi dokázali bravurně poradit.

Nevýrazného Diega Capela do druhé půle nepustilo střídání, protože jeho místo na hřišti zaujal mladý střelec Pavoletti. Paradoxně však svým barvám přinesl smůlu. Po centru se míč dostal na zadní tyč, kde číhal zkušený kanonýr Antonio Di Natale. Ten si s mírnými obtížemi nakonec poradil a dostal míč do sítě - 1:0 pro domácí barvy!

To byl pro hosty šok, ze kterého se dlouho sbírali. Dvacet minut před koncem nezajímavého utkání se o vyrovnání pokoušel Blerim Dzemaili, který natáhl ke střele z dvaceti metrů, jenže jeho projektil byl zastaven Karnezisem. Grifové vsadili vše na jednu kartu - útok. A to se jim vyplatilo, protože po faulu obránce Danila v pokutovém území nařídil sudí Cervellera pokutový kop! K němu se postavil Diego Perotti a podařilo se mu vsítit vyrovnávací branku!

Udinese nespasila ani skvělá akce Marquinha, který prošel přes dva obránce a pokračoval k bráně. Zkušený brazilský žolík totiž pálil mimo. Zebry si doma nechaly jen bod, což jim stačí k 14. místu, janovští Grifové jsou jejich sousedy na místě patnáctém.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it, tuttomercatoweb.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele