25. kolo
14.02.2016 15:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - Bologna FC 0:1

Své fanoušky doma opět zklamalo Udinese. Zebry nestačily na Boloňu, která jim do puntíku oplatila první porážku ze vzájemného utkání této sezony. Výhru 1:0 zařídil svěřencům Roberta Donadoniho Mattia Destro.

Boloňa tak díky dalšímu vítězství poskočila už na desáté místo tabulky, zatímco Udine je čtrnácté.

Na Stadio Friuli se toho odehrálo opravdu spousty a konečný výsledek 0:1 vůbec nemusel být. Především domácí borci spalovali jednu šanci za druhou. V té první se ale ocitli hosté, po volném přímém kopu vyrážel na rohový kop Karnezis a o chvíli později měl velké štěstí, když Mounierova tečovaná rána skončila na tyči. Branková konstrukce zvonila i na druhé straně, to když s její pomocí Da Costa vyrazil hlavičku Kuzmanoviče. V prvním poločase se nehrál vůbec špatný fotbal, vyloženou převahu však neměl ani jeden z celků.

Druhá půle začala opatrněji a šance se začaly objevovat až v poslední dvacetiminutovce. Nejprve jeden ze zadáků Boloni nepříjemně přizvedl centrovaný míč a div, že si nedal vlastní branku. Za chvíli těsně minul Théréau a Udine začalo počítat zahozené šance, které mrzely. Zvláště když v 79. minutě prokličkoval pokutovým územím Destro a přesně zakončil!

V závěru zápasu si Udine vytvořilo velký tlak a bylo několikrát blízko vyrovnání. Do cesty se domácím opět postavila tyč a v 90. minutě sám před brankářem selhal Zapata. Zebry dál útočily a za chvíli vstřelil Di Natale gól, naneštěstí pro domácí z ofsajdu, který pomezní správně zaregistrovali. Udine nakonec nestačilo ani šestiminutové nastavení, Boloňa těsné vedení uhájila a ze Stadio Friuli veze tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele