35. kolo
24.04.2016 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Lazio padlo v Janově, obrat Dorie dokonal Diakité

Lazio jede z Janova smutné, protože sice vedlo díky brance Djordjeviće, jenže domácí Sampdoria zvládla otočit nepříznivý stav. Nejprve srovnal Fernando, načež o třech bodech rozhodl šťastlivec Mobido Diakité.

Lazio chtělo ukázat, že už se poučilo z duelu proti Juventusu Turín, který prohrálo o tři branky. Dnes se do sestavy vešla taková jména jako Biglia, Candreva, Lulić, Keita nebo Marchetti. Domácí nasadili hráče jako Fernando, Barreto, Silvestre, Cassani, De Silvestri, Quagliarella nebo Muriel. Obránce Silvestre na nic nečekal a už ve druhé minutě solidně vypálil. Jeho ránu však zablokovala obrana Lazia na rohový kop.

Už ve třetí minutě Lazio domácím oplatilo aktivní hru vstřelenou brankou. Po centru Candrevy ze strany si na míč naskočil nikým nehlídaný Filip Djordjević a krásnou hlavičkou překonal brankáře Viviana!

Lazio bylo jasně aktivnější a další branku mohl mít na svědomí mladík Keita Diao, který proskotačil do vápna i přes dva obránce a následně překonal Viviana. Jenomže jeho zakončení mířilo těsně vedle! Začátek utkání se opravdu povedl a diváci se nenudili. Ze sedadel je zvedal také Candreva, který se dostal až do zakončení, jenže jeho střelu zablokoval jeden z obránců Dorie pohotovým skluzem na čáře!

Po dalším pasu, o který se postaral Lucas Biglia, pálil opět Candreva. A rovněž on mířil mimo. Při takovém tlaku Lazia nikdo nečekal, že by se Doria mohla prosadit. O to větší překvapení způsobila pohotová nahrávka Nenada Krstičiće, který našel ve vápně Fernanda. A brazilský záložník už si poradil výborně - 1:1.

Po faulu Hoedta pálil z volného přímého kopu Luis Muriel, který však pálil jen těsně vedle tyče! Po dalších dvou šancích od Doda a Keity se udála dost možná zásadní situace celého utkání. Sudí Nicola Rizzoli si všiml Dodova držení za dres a nařídil těsně před koncem první půle penaltu pro Lazio! Té se ujal Antonio Candreva, jenže brankář Viviano se nenechal zahanbit a jeho pokus vyrazil!

Opařená Doria musela zapnout, protože Lazio bylo jasně lepší a často rozhodovala jen individuální kvalita či chyby v rozehrávce. Po hodině hry se Candreva dostal za vápnem k odraženému míči a opřel se do něj z první, jenže Viviano opět bravurně vyrazil. Lazio mrhalo šancemi a další připravil Balde Keita. Ten si všiml, že mu do vápna nabíhá Djordjević, kterému do uličky nahrál. Jenže zkušenější kolega nezamířil přesně a hodně se zlobil!

Zlobil se nejspíš ještě víc poté, co se deset minut před koncem míč po několika odrazech od břevna dostal k důraznému Mobidu Diakitému, který jej dostal do sítě! Míč byl těsně za čarou vyražen brankářem Marchettim, gól ale podle pravidel platil. Lazio bylo jasně lepší, ale tři body bere Sampdoria.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele