30. kolo
20.03.2016 15:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Derby della Mole pro Juventus

Turín čekal svátek, protože na programu dalšího kola bylo samotné derby. Domácí chtěli využít možné frustrace a únavy svého soka, ale Stará dáma nic takového nepřipustila. I díky dvěma brankám mladého útočníka Moraty jasně rozstřílela Granatu.

Juventus si s přehledem poradil se svým soupeřem a poměrně šťastným mohl být i brankář Gigi Buffon. Legenda mezi třemi tyčemi totiž stanovila nový rekord italské ligy v počtu minut bez obdržené branky. Překonal jej až hráč, který se chtěl Staré dámě pomstít. Ciro Immobile nedostal v dresu Juve pražádnou šanci a mohl jí to vrátit. Ve druhé půli se trefil jeho kolega Belotti, ale o rekord Buffona neobral a jeho branka nakonec znamenala jen korekci.

Před Buffonem nastoupili Rugani, Bonucci a Barzagli, do útoku se opět vrátil Paulo Dybala. Toho podporoval Mario Mandžukić, který se měl prát s obránci Turína. Těmi byli především Maksimović, kapitán Glik a Moretti. O ofenzívu Býků se starali dva mladí italští střelci Immobile a Belotti. Turínské FC bylo od začátku aktivnější a především Ciro Immobile hodně chtěl ukázat, co v něm je. Třetí minuta ale pominula a brankář Buffon v koutku duše určitě slavil.

Immobileho další únik zastavil Sandro jen za cenu vhazování, po patnácti minutách nepřesně pálil mladík Benassi. Domácí si dobře hlídali dvě velké zbraně Juventusu, a to Paula Dybalu s Paulem Pogbou. Oba patří mezi hráče, na které soupeř upírá pozornost po celé utkání, takže především Pogba dostal více prostoru snad až po pětadvaceti minutách. Po půlhodině se musel Paulo Dybala z utkání ztratit, protože si obnovil zranění a na jeho místo byl do boje vyslán Morata.

A právě Morata zřejmě přinesl Juventusu štěstí. Hned z další standardní situace si totiž míč postavil Poul Pogba, měl čas zamíři a využil toho skvěle. Krásnou ranou překonal bezmocného brankáře Padelliho a Juventus konečně vedl.

Krátce před odchodem do šaten už Juventus hýčkal dvoubrankové vedení. To mu zajistil německý záložník Sami Khedira, který doběhl až před střed do pokutového území, kde nikým neatakovaný propálil brankáře Padelliho podruhé - 2:0 pro hosty.

Do druhé půle už nevýrazného Cira Immobileho vystřídal Maxi López a také toto střídání bylo z těch povedených. Jen o pár minut později se totiž provinil Alex Sandro faulem ve vlastním vápně a domácí kopali penaltu. Potřebovali se akutně vrátit do zápasu a to se jim povedlo díky Belottimu. Mladý střelec totiž proměnil pokutový kop a překonal brankáře Gigiho Buffona!

Po hodině hry bylo srovnáno, i když jen na chvíli. Peres ranou Buffona překonal, ale sudí Nicola Rizzoli branku nepochopitelně neuznal! Tento moment zlomil jakýkoli odpor domácích a naopak posílil šance hostí. O chvíli později se totiž Pogbovi podařilo udržet míč i přes faul a poslat jej na Moratu. Někdejší hráč Realu Madrid si skvěle poradil a vybíhajícího brankaře překonal lehkým lobem ke vzdálenější tyči.

Domácí se ještě pokusili o jeden ze zoufalých útoků, ale ani akce Maksimoviće, Lópeze nebo Vivese neskončily brankou. Tu si naopak nechal pro sebe opět Alvaro Morata. Patnáct minut před koncem utkání zahrával Paul Pogba přímý kop, míč se od zdi vrátil k Pogbovi a ten našel opět Moratu. Pro španělského střelce už nebylo problémem podruhé v utkání překonat Padelliho. V závěru se ještě nechal vyloučit Sami Khedira.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Bod je výhra, pro domácí

Reagovat
smazaný uživatel

ne,ne kubajs, seč podporuji torino, bude po derby zápase o krále torina pokračovat pád toro do sestupových vod serie A. Bohužel bude prohra... minulé kolo si trestuhodně nechali utéct dvougólové vedení. Nedovedu si představit jakým způsobem by toro vyhrálo, to že sleduji prakticky každý jejich zápas mi přijde spíš už jako nemohoucnost... co jsem mluvil s jedním italem minulý pátek na Slavii (je to velký fan toro), tak mi říkal. že si to také nedovede vysvětlit a naznačil, že je tam možná hráčská averze na trenéra venturu.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím, ale svůj tip nechám např. kvůli domácímu prostředí nebo že když už Torín body, tak jedině doma. Juve je síla o tom žádná, ale dnes (16.3) je čeká bitva v Německu. atd. ale uvidíme jak pak zahrají na Stadio Olimpico di Torino

Reagovat
smazaný uživatel

Turín

Reagovat
smazaný uživatel

tutovka 0-1

Reagovat
smazaný uživatel

bába tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

buffon gola opet nedostane

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele