2. kolo
30.08.2015 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

SSC Neapol - UC Sampdoria 2:2

Poločas dvou rozdílů předvedli fotbalisté Neapole, kteří prohospodařili poločasové vedení 2:0 a nakonec se Sampdorií Janov jen remizovali 2:2. Pro Parthenopei je to tak druhý ztracený zápas a trenér Maurizio Sarri tak má o čem přemýšlet.

Neapolští vlétli do utkání ve velkém stylu a na první branku jim stačilo pouhých devět minut. Lorenzo Insigne vyslal za defenzívu Námořníků parádní kolmici a Gonzalo Higuaín povedeným dloubnutím přehodil brankáře Viviana - 1:0 pro Neapol. O chvíli později mohl navýšit skóre Insigne, ale jeho rána skončila na tyči! Každopádně byl to začátek jako hrom a Parthenopei rozhodně nepolevovali. Sampdoria hrozila jen ojediněle a spíše než velké šance měla jen náznaky. Kouč Walter Zenga musel už ve 22.minutě řešit první změnu a na plac poslat nového obránce Ervina Zukanoviće, na vině bylo zranění jiného obránce Andrey Cody.

Domácí pokračovali v ofenzivním snažení. Přesně po půlhodině hry si pohrál s Cassanim šikovný Insigne a pravou tyč minul jen o centimetry! Ve 39.minutě už ale byli úspěšnější, Higuaín dostal další dobrou, kolmou přihrávku za obranu a i tentokrát si s ní poradil bez problému - 2:0 pro Neapol.

Parthenopei určitě měli po prvním poločase důvod k radosti, hráli skvěle a vedli nad Sampdorií už o dvě branky. Málokdo už pochyboval, že by snad mohli zápas ještě ztratit. Jenože ve fotbale je možné všechno. Sarriho svěřenci sice začali aktivně, ale v 58.minutě byl ve vápně faulován Fernando a sudí odpískal pokutový kop. Éder si s ním nedělal žádné starosti a snížil na rozdíl jediné branky. A než se Neapol stačila vzpamatovat, inkasovala podruhé. Éder si udělal z obránců Azzurri "dobrý den” a krásnou individuální akcí srovnal na 2:2. To byl šok pro celé San Paolo! Muriel dokonce sahal po třetí brance, ale jeho jedovatou ránu dokázal Pepe Reina vyrazit.

Hra Neapole byla po tomto direktu úplně zkoprnělá a ve zbytku zápasu nedokázala vůbec ohrozit branku soupeře. Vůbec poslední šanci zápasu měl na svědomí opět Muriel, jehož další skvělá rána nadělala Reinovi velké problémy. Neapol se Sampdorií Janov rozešla smírně 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele