38. kolo
14.05.2016 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - Frosinone Calcio 4:0

Neapol nepovolila žádnou senzaci a doma jasně přehrála Frosinone 4:0 a zajistila si start ve skupinách příštího ročníku Ligy mistrů. Jakkýkoliv vzdor nováčka vzal za své už po třinácti minutách, kdy uviděl červenou kartu Gori. Na oslabeném soupeři si pak hattrickem pochutnal Gonzalo Higuaín, celkově nastřílel 36 branek a stal se suverénně nejlepším střelcem soutěže.

Navíc vstřelit 36 branek v jedné sezoně, to se v Serii A předtím nikomu nepodařilo. Higuaín a vlastně celá Neapol to měla v zápase s Frosinone výrazně ulehčené, neboť soupeř šel už po třinácti minutách do oslabení. Mirko Gori si neodpustil hrubé narážky vůči sudímu a velkou nedisciplinovaností se rozhodl, že jeho spoluhráči to budou muset zvládnout bez něj. Zápas započal ve velkém tempu a i hosté měli svojí příležitost, v 9.minutě zakončoval nadvakrát z úhlu Dionisi, ovšem Reina za svá záda nic nepropustil. Pak už se hrálo především před brankou Zappina. Insigne orazítkoval břevno a Callejón nechal vyniknout Zappina. Tlak Partenopei gradoval a Frosinone pod náporem nakonec inkasovalo. Před koncem prvního poločasu poslal před branku přízemní centr Ghoulam a Marek Hamšík ve skrumáži dostal míč do sítě - 1:0.

Neapol si ve druhém poločase nedělala zbytečné starosti a utkání rozhodla hned v jeho začátku. Allan se protáhl až k malému vápnu a přihrávkou pod sebe našel neomylného Higuaína. Pro Argentince tato trefa znamenala vyrovnání rekordu Gunnara Nordahla v počtu branek v jedné sezoně Serie A. Někdejší útočník Realu Madrid však ještě neřekl poslední slovo. V 62. minutě vyslal další povedený centr tentokráte Hysaj a Higuaín byl opět tam, kde měl být. A za dalších deset minut zkompletoval populární Pipita hattrick a to nádherným způsobem. Oblouček Mertens si zpracoval na prsa a nůžkami poslal míč do sítě.

Partenopei porazili Frosinone díky fantastickému představení Gonzala Higuaína 4:0 a sezonu zakončí na druhém místě, což znamená start v základních skupinách Ligy mistrů. Třetí AS Řím čeká těžké předkolo v nemistrovské části.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele