28. kolo
05.03.2016 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Neapol otočila utkání s Chievem Verona

Neapol dnes na domácí půdě porazila Chievo Verona, i když nečekaně prohrávala. Má ale natolik zkušený a kvalitní kádr, že ani rychlá branka ji nemohla rozhodit. Naopak, svému soupeři nasázela branky tři a z utkání bere stejný počet bodů.

Neapol dnes chtěla odpovědět na formu zlepšujícího se AS, k čemuž měla ideální prostředí. Hrála na vlastním stadionu s podporou diváků a uvítala tým, kterému se příliš nedaří. Proti Chievu od začátku utkání vystartovali hráči jako Gonzalo Higuaín, Pepe Reina, Kalidou Koulibaly nebo Marek Hamšík, do hry se dostal i Hysaj nebo López.

Chievo prožívá mnohem lepší sezonu než jeho městský rival, ale ani hosté ještě nejsou zachráněni. Dokáží však překvapit a pravděpodobně na to sázeli i v dnešním utkání. Od prvních minut se na hrací plochu dostali Dainelli, Cesar, Castro, Birsa nebo Pellissier, šanci dostal i M'Poku a Frey. Mnoho lidí to zřejmě zaskočilo, ale bylo to právě Chievo, které se jako první dokázalo prosadit.

Už ve druhé minutě večerního zápasu vyrobil obrovskou chybu rumunský stoper Chiricheş, který jako poslední hráč šel do riskantní kličky a míč ztratil. Toho využil aktivní Rigoni, jenž nedal Reinovi šanci a prostřelil jej - Chievo vedlo o jednu branku a na tahu byla Neapol!

Domácí zabrali a jejich snaha brzy nesla ovoce. O tom, že Gonzalo Higuaín v letošní sezoně září a prožívá skvělé okamžiky, není třeba se dlouho rozepisovat. V šesté minutě to jen potvrdil, když Ghoulamův centr prošel přes obranu až k němu. Argentinský střelec na nic nečekal a poslal míč přesně k tyči!

V následných chvílích se hosté snažili vydržet nápor Neapole, která se okamžitě hnala za dalšími góly. Remíza jí rozhodně nemohla stačit a hráči to dobře věděli. Hamšíkův centr z levé strany obránci soupeře odvrátili, Ghoulamovu akci rovněž. Brankáře Bizzarriho nepřekonal ani španělský útočník José Callejón, jehož hlavička nebyla moc nebezpečná či přesná. Ani další pokus Callejóna po akci Higuaína neznamenal další branku.

Deset minut před koncem první půli se povedlo rumunskému hráči Vladu Chiricheşovi odčinit vlastní zaváhání, při kterém padla brzká branka. Poté, co domácí rozehráli rohový kop, se k míči dostal Jorginho a poslal jej na hlavu rumunského spoluhráče z obrany - 3:1 pro Partenopei.

Chievo chtělo něco vymyslet a do druhé půle vstoupit lépe, než jak zakončil poločas první. To se mu ale příliš nevedlo, protože otěže utkání už v tu dobu pevně třímal domácí celek. Callejón hledal spoluhráče Lorenza Insigneho, který však na míč těsně nedosáhl. Sám italský reprezentant pak kouzlil s míčem za vápnem a pálil, ale nepřesně. Krásnou ranou se prezentoval také Gonzalo Higuaín, ale jeho ránu z hranice vápna zastavilo břevno za Bizzarrim!

Nakonec se přeci jen dočkal i José Maria Callejón, který si za svou snahu dnes branku určitě zasloužil. Dvacet minut před koncem utkání jej našel střídající Allan a Callejón jen míč usměrnil do sítě - 3:1 a Neapol mohla hrát zase s větším klidem.

Domácí si konec zápasu užívali a po další rychlé kombinaci se opět zastřeloval postrach obran Higuaín. Mířil však těsně vedle tyče. Trenér Sarri se rozhodl, že kapitán Marek Hamšík si zaslouží ovace a poslal místo něj na trávník na pár chvil mladého záložníka Chalobaha. Zbylé minuty už se v podstatě jen dohrávaly a Neapol věděla, že si kráčí pro tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
hradec

SSC Neapol 2:0 Chievo Verona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele