24. kolo
07.02.2016 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Higuaín spasil Neapol

Nováček z Carpi se pod Vesuvem předvedl ve velmi dobrém světle a dlouhou dobu s Neapolí bojoval o body, jenže nakonec stačila domácímu celku jedna branka. Tu měl na svědomí v životní formě hrající Gonzalo Higuaín.

Hodně dlouho se Juventus radoval, protože jeho hlavní konkurent v boji o Scudetto se proti Carpi nějak nemohl dostat do tempa. Nakonec se z jeho tlaku zrodila jen jedna branka, jíž měl na svědomí argentinský střelec Gonzalo Higuaín. Carpi solidně bránilo, ale nakonec se neubránilo. Neapol se sice trochu zasekla a nenaplnila očekávání, ale co se počítá, to jsou tři body. A ty díky penaltě Higuaína zůstávají v Neapolí.

Přitom se tým trenéra Sarriho opíral o celkem slušnou sestavu. V útoku nastoupili Insigne, Higuaín i Callejón, jež zásoboval přesnými centry Hamšík s Allanem. Před Reinou v bráně nastoupila obvyklá čtveřice v podání Hysaj, Albiol, Koulibaly a Ghoulam. Carpi si zvyká na život mezi elitou a bez hvězd. Udržet na uzdě útok Partenopei měli za úkol především záložníci Pasciuti, Crimi, Bianco, Martinho, Sabelli. Do útoku se podívali Mancosu a Lasagna.

Neapol se hezky rozjela, na nic nečekala a Carpi bylo po pár minutách v tlaku jasné, že dnes ji rozhodně nečeká žádný lehký střet. Souboj dovedností s trochou štěstí remízový, který bude vyžadovat také mnoho sil a pozornosti. Už po dvou minutách to potvrdil nejlepší střelec ligy, který dostal nahrávku do vápna, uvolnil se a jakoby mimochodem vypálil. Mířil však těsně vedle tyče.

Stejně se mu "vedlo" o pár minut později, kdy si opět skvěle naběhl do vápna, obránci Carpi jej nestíhali zastavit a nechali mu i přes svou snahu dost prostoru ke střele. Opět mimo. Už ve nešťastné 13. minutě, což je číslovka značně neoblíbená, se navíc v hostujícím celku zranil Pasciuti. Musel být nahrazen Zaccardem, což byl pro Carpi citelný zásah do obrany. Brankáře Belece a jeho obránce před ním čekaly další horké momenty, když se po sklepnutí Callejóna dostal do zakončení Gonzalo Higuaín. Jenže jeho zakončení mířilo do Belece.

Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Marek Hamšík, který se dostal ke střele. Jenže jeho ránu zastavil pozorný Fabirizo Poli. Po zásahu Sabelliho se poroučel ve vápně k zemi José Callejón, jenže sudí Doveri penaltu nepískal. Což se samozřejmě domácím nelíbilo. Mohli s tím nesouhlasit, mohli se zlobit nebo hádat, ale to je tak asi všechno, co s tím nadělali. Ghoulam pak našel ve vápně Hamšíka, který v ideální pozici vystřelil, jenže jeho pokus byl zablokován.

O pouhou minutu později našel centr od Koulibalyho hlavu Callejóna, který však mířil mimo bránu. K ojedinělé šanci se Carpi dostalo až před výměnou stran. Letizia si udělal prostor na pravé straně, a následným centrem našel Mancosua. Tomu se však hlavička nepovedla. Střelu vedle tyče poslal na druhé straně José Maria Callejón, který dostal skvělý míč od aktivního obránce Koulibalyho.

Carpi sice občas útočilo, ale paradoxně se z jeho akcí častěji do zakončení dostávala Neapol. Jako v případě centru od Hysaje na Callejóna, který zakončoval mimo. A v obrovské šanci před odchodem do šaten selhal také "neapolský Totti" Lorenzo Insigne, který pálil po šanci Hamšíka mimo! Neapol se na svého soupeře vrhla také po změně stran. K rohovému kopu se postavil Valdifiori, jehož centr propadl až ke Koulibalymu, který z těžké pozice branku minul.

Posléze našel Marek Hamšík ve vápně Callejóna, který dokázal dostat míč do branky, jenže pro ofsajd nebyl gól uznán. Poté, co Belec zlikvidoval šanci Higuaína, se sudí Doveri nehodlal smilovat nad Biancem. Udělil mu druhou žlutou a následně červenou kartu, takže se Carpi zasunulo do obrany. Ani to mu ale nepomohlo. Nejprve sice Insigne pálil po chybě obránců mimo, ale pak se Neapol konečně dočkala.

Martinho stáhl k zemi Koulibalyho, který by jinak zakončoval cent od rohového praporku. Penalty se samozřejmě zhostil Higuaín, který se mýlí málokdy.

A šance Partneopei přicházely dál. Jako na běžícím páse a hosté se modlili, aby utkání už skončilo. Až deset minut před koncem mohl srovnat Lasagna, který však pálil hodně vysoko, ačkoli vzdálenost měl vynikající. Na opačné straně nezakončil přesně ani Dries Mertens. Neapol ale přesto vyválčila tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 Hamsik Higuain Callejon

Reagovat
KingMaster13

Hlavně to nepokazit, nikdo se nevykartkovat a nikdo se nezranit a příští kolo si jedeme pro 3 body na Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele