27. kolo
29.02.2016 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sassuolo vykradlo Olimpico, Lazio je poraženo

Lazio dnes večer nenavázalo na výkony z Evropy a prohrálo se Sassuolem. Hlavním hráčem byl dnes velmi zanedbaný terén, na kterém se fotbal prakticky hrát nedal.

Lazio zvládlo důležitý duel Evropské ligy a jako jediný celek italského calcia nese dál prapor italské kopané v této prestižní soutěži. Teď se ale muselo koncentrovat na domácí duel se Sassuolem. A bylo jasné, že hosté domácím nic nedarují. Sami umí překvapit a hrají hodně odvážný fotbal. Trenér Stefano Pioli představil hvězdy jako Biglia, Candreva nebo Anderson, hosté se spoléhali na Acerbiho, Vrsaljka, Defrela nebo Berardiho.

Povinnou výbavou fanoušků dnes musela být pláštěnka, deštník, trpělivost a možná placatka s něčím záhřevným, protože počasí v hlavním městě Itálie se od toho českého moc nelišilo. Déšť, zima, vítr a občasný sníh - to vše bylo návštěvníkem Olympijského stadionu ještě dříve než první diváci. Logicky se tak kombinační pokusy velmi často setkávaly s nepochopením terénu a fotbal byl spíše bojem. Jako první se pokoušel prosadit Candreva, jenže jeho pokus skončil mimo.

Fauly, krkolomná zakončení a kombinační nepřesnosti byly všudypřítomným hostem, povrch připomínal spíše dobře připravenou plochu pro vodní pólo. A tak se oba celky snažily alespoň o střelbu. Nebo to byly centry? Každopádně, obě obrany se činily a nějakých převratných vynálezů z hlav ofenzivních hráčů jsme se nedočkali. Hlavička Miroslava Kloseho mířila mimo, Parolo v klíčovém okamžiku podlehl emocím a fauloval protihráče.

Ani Sassuolo se ale nijak převratně nesnažilo o krásný fotbal. Mladík Duncan sice posílal do vápna jeden centr za druhým, leč ani jeden z nich se neujal. Ke konci první půle však nastal onen rozhodující moment. Obránce Mauricio fauloval dost nešikovně Defrela a ozvala se píšťalka. K penaltě se postavil Domenico Berardi, který poslal brankáře Berishu na opačnou stranu - 1:0 pro hosty!

Neroverdi se dostali do vedení a na tahu bylo Lazio. Jenomže tomu se dnes ve vodní lázni nedařilo. Biancocelesti se sice dostávali do šancí, ale v posledních chvílích je zradil terén nebo vlastní uspěchanost. Kredit musíme připsat také poměrně jisté braně Neroverdi. Po hodině hry Lazio špatně rozehrálo rohový kop, jenže vše skončilo brejkem Berardiho. Tomu se do střely vrhl obětavý Consigli.

Dvacet minut před koncem se opět Lazio dostalo od útlumu. A využil toho Gregoire Defrel, který dostal skvělou nahrávku od Sansoneho a střelou pod břevno se ve vápně mýlit snad ani nemohl - 2:0 a Lazio se dostalo do velkých obtíží. Ty mohly být ještě větší, ale další branka hostí nebyla pro ofsajd uznána.

Do konce utkání už trenér Pioli nic nevymyslel a Lazio tak zaslouženě prohrálo. Jeho cíl, kterým je pohárová Evropa, se mu tak nadále vzdaluje. A řeči o Pioliho odvolání naopak porostou. Sassuolo naopak může být na svůj výkon hrdé a připisuje si zcela oprávněně tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele