7. kolo
04.10.2015 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - Frosinone Calcio 2:0

Lazio se na svém stadionu dlouho trápilo a brankář Leali tasil jeden skvělý zákrok za druhým, jenže nakonec i on kapituloval. První branku si připsal Keita Balde, druhou v nastaveném čase Filip Djordjević.

Lazio chtělo navázat na dobré výkony posledních dní a týdnů. Dnes se proti němu postavil nováček z Frosinone, který posledních pár dní dokáže i překvapit. Do brány se jako vždy postavil zkušený brankář Marchetti, před nímž figurovali Basta, Hoedt, Gentiletti a Lulić. O ofenzívu se starala především trojice Anderson, Djordjević a Kishna. Frosinone opět stavělo na mladém brankáři Lealim, čtyřčlennou zálohu tořili Paganini, Chibsah, Gucher a Soddimo.

Jako první se vpřed hnalo Frosinone, které si dělalo nárok na tři body a bylo posíleno výkonem proti Juventusu Turín. Dlouhý nákop Chibsaha hledal nabíhajícího Ciofaniho, který však nakonec na míč nedosáhl. První standardní situace utkání rovněž branku nepřinesla, protože Biglia nenašel svým centrem nikoho ze spoluhráčů. Kishna následně sklepával míč pro nabíhajícího Luliće, jehož rána prosvištěla kolem tyče. Stejně tak se stalo po ráně mladého Brazilce Felipeho Andersona, který sice mířil dobře, jenže narazil na skvělého brankáře Lealiho! Ve třinácté minutě bylo horko i na druhé straně, když se k exekuci volného přímého kopu postavil Pavlović a brankář Federico Marchetti měl hodně co dělat, aby si s jeho pokusem poradil.

Hodně aktivním hráčem hostí byl útočník Dionisi, který motal hlavy obráncům Biancocelesti a znamenal pro ně neustálé nebezpečí. Po pádu Felipeho Andersona se z nařízené standardní situace pokoušel prosadit mladý Nizozemec Ricardo Kishna, jenže neměl mnoho štěstí a brankář Leali si připsal další zákrok. Na opačné straně bylo horko obraně Lazia poté, co si na dlouhý balon za obranu naběhl Ciofani. Vybídku od Guchera však nedokázal proměnit v první branku tohoto atraktivního duelu.

Lazio nadále hrozilo především ze standardních situací. Další takovou zahrával Lucas Biglia, který však nalezl jen rukavice brankáře Lealiho. Trenér Stefano Pioli má o starost víc, protože utkání nedohrál brankář Federico Marchetti. Zkušený strážce tří tyčí byl dnes již jednou ošetřován, jenže to zřejmě nestačilo. Deset minut před koncem první půle se tak dostal na řadu jeho náhradník - Etrit Berisha.

Lucas Biglia dnes sloužil jako takový barometr, který přesně dirigoval střed pole a rozdával jednu nahrávku za druhou. Krátce před koncem první půle si na další z nich naběhl brazilský míčový kouzelník Anderson a namířil svou střelu těsně mimo tyče! Lazio sice hrálo lépe, ale byl to právě římský celek, kdo mohl hned na začátku druhé půle inkasovat. Skvělý pas za obranu dostal Dionisi, který adresoval další nahrávku Ciofanimu. Ten však ve skluzu míč nezasáhl! Ačkoli byl Ricardo Kishna v následujících minutách hodně aktivním hráčem, trenér Pioli šetřil jeho schopnosti i síly a nahradil jej podobně zaměřeným talentem Keitou Baldem.

Trenéru Piolimu se vůbec nelíbil výkon svého týmu a ještě hůř mu muselo být poté, co Soddimo tvrdě vypálil a jen brankář Berisha míč odklidil stranou. S další šancí přispěchal zkušený obránce Blanchard, který se dostal ve vápně k hlavičce a trefil břevno! V období kolem 70. minuty se na hřišti nic zásadnějšího nedělo a tlak Lazia stále nepřicházel. Biancocelesti to měli poměrně těžké, protože se jim zranil brankář a Basta, Lulić nepatřil k nejběhavějším a trenér Pioli už nemohl střídat.

Přesto Lazio ukázalo, že se mu závěry utkání zpravidla daří! Celkem 78. minut zvládalo Frosinone držet bezbrankovou remízu, jenže na rychlou akci Lazia nestačilo reagovat. Od Djordjeviće se míč dostal ke střídajícímu Keitovi, který splnil, proč přišel. Krásnou ránu opřel o tyč a mohl se radovat!

Frosinone se chtělo vrhnout do posledního náporu a na hřiště tak přišla dvojice Castillo a Verde. V další šanci utkání se však objevili domácí. Míč od Andersona před Djordjevićem odrazil Leali a dorážka Parola zamířila těsně vedle tyče! Přesto brankář Leali kapituloval ještě jednou. Druhou branku domácích vstřelil zkušený útočník Filip Djordjević, který dorazil do sítě střelu Felipeho Andersona a stanovil konečný výsledek utkání.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele