38. kolo
15.05.2016 20:45 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

SS Lazio - ACF Fiorentina 2:4

Když už nedošlo k naplnění předsezónních ambicí, předvedly oba tábory, tedy jak poražené Lazio, tak i Fiorentina ofenzivní podívanou se šesti brankami. I přes vstřelenou branku tak loučení Miroslavu Klosemu trochu zhořklo...

Fakticky ale v zápase už o nic nešlo a oba týmy mohly hrát uvolněně. Už před zápasem bylo jasné, že jde o poslední utkání německého kanonýra Miroslava Kloseho, jenž Lazio po sezoně opustí.

Miro Klose nastoupil do utkání s kapitánskou páskou a už před úvodním výkopem mu fanoušci Biancocelesti i prezident Clauido Lotito vzdali hold. Lazio vyrukovalo na Fiorentinu aktivně a už ve 2.minutě se ujalo vedení. Senad Lulič si na hranici vápna zpracoval balón na prsa a fantastickou ranou pod břevno otevřel skóre utkání. Fiorentina se dostávala do tempa pomaleji, ale ve 21.minutě mohla srovnat. Mauro Zárate však ve velké šanci netrefil branku a vedení jeho bývalého týmu pokračovalo.

Ne však na dlouho. Lazio se po vstřelené brance uchýlilo k pasivitě a bylo potrestáno. Matías Vecino napálil míč přesně k tyči kam Marchetti nedosáhl a bylo to 1:1. A Viola dokonce utkání do poločasu otočila. Zafungovala spolupráce Tella, jenž se zbavil obránce a přesnou přihrávkou vyzval ke skórování Bernardeschiho. Lazio v závěru poločasu úplně "odešlo" a inkasovalo ještě jednou. Cristian Tello dostal dlouhý pas a okamžitě pelášil sám na Marchettiho, kterého i následně překonal.

Druhá půle už tak aktivní nebyla, přesto ale padly další dvě branky. Nejprve v 70. minutě zvyšoval už na hrozivých 4:1 po úžasné kombinaci á la Barcelona opět Matías Vecino, ale poslední tečku za zápasem udělal symbolicky Miro Klose. Po faulu na Luliće se zhostil pokutového kopu a s naprostým přehledem poslal balón do sítě. Klose mohl vstřelit ještě jeden gól, jenže po pěkné akci mu nevyšel lob.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele