27. kolo
28.02.2016 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter jede z Turína bez bodů

Juventus Turín doma dokázal porazit Inter Milán a posílil svou pozici na čele tabulky. Nerazzurri důležitý duel nezvládli a jejich fanoušci nemohou být spokojeni. Střelci dnešního duelu se stali Bonucci a Morata.

Juventus Stadium se stalo dějištěm napínavého souboje, který italské calcio zná pod názvem Derby d'Italia. Souboj Juventusu Turín a Interu Milán mohl hodně naznačit z pohledu tabulky a boje o Ligu mistrů. Duel dvou tradičních velikánů italské kopané měl na starosti zkušený sudí Gianluca Rocchi a diváci doufali, že uvidí opulentní fotbal plný akcí a branek.

Domácí Stará dáma nasadila do utkání to nejlepší, co měla k dispozici. Viděli jsme brankáře Buffona, kterého bránili Chiellini, Bonucci a Barzagli. V útoku měla samozřejmě řádit osvědčená dvojice Dybala - Mandžukić. Trochu překvapivě se k rozestavení se třemi stopery a pětičlennou zálohou uchýlil také trenér Roberto Mancini, který spoléhal na probuzení Maura Icardiho spolu s Rodrigem Palaciem.

Inter na nic nečekal a do svého soupeře se obul od prvních minut. Snažil se hrát atraktivní fotbal a doufal, že rychlým nástupem zaskočí domácího favorita. Byl to ale Juventus, který se málem dočkal první branky. Ránu Brazilce Hernanese totiž zastavilo až břevno Handanovićovy brány! O minutu později postupoval z úhlu na Handanoviće také Mandžukić, který ještě nesobecky hledal Paula Dybalu. Jenže jeho dorážka byla zablokována!

Po pravé straně postupoval Lichtsteiner, jehož následný centr propadl až před branku, kde pálil Mario Mandžukić. Mimo. Juventus v těchto chvílích drtil svého soka a Inter jen těžko bránil jeho šance. O rozruch se před Handanovićem staral také Paul Pogba, který jednak dirigoval hru, ale také nezapomínal pálit. Nerazzurri se postupem času naučili vyrovnat se Juventusu alespoň v obranné fázi a Bianconeri kolem třicáté minuty museli také pečlivě bránit. Například po akci Icardiho nebo spolupráci Tellese s Palaciem.

Menší nepříjemnost pro trenéra Allegriho nastala deset minut před pauzou, protože se zranil obránce Giorgio Chiellini. Na jeho místo naskočil mladý talent Daniele Rugani, kterého tak čekal velký test. Do konce první půle se už nic zajímavějšího nestalo, ale druhý poločas začal Juventus parádně. Pouhé dvě minuty po změně stran totiž Stará dáma zahrávala standardní situaci a centr od Dybaly našel D'Ambrosia. Jenže ten nešikovně odvrátil míč jen k Bonuccimu, který z blízkosti propálil vše před sebou!

Také trenér Roberto Mancini musel neplánovaně střídat, když se zranil Gary Medel. I vzhledem k nepříznivému stavu do hry naskočil Adem Ljajić. Dvacet minut před koncem dnešního šlágru se míč dostal od Pogby přes Dybalu až k Mandžukićovi, který stál v ofsajdu. Jen ten zřejmě ubránil Inter od další pohromy. Ne však na dlouho. Sedm minut před koncem se totiž na hřiště dostal Alvaro Morata a také v tomto případě měl trenér Allegri zlaté ruce.

Jen pár minut poté, co Morata přišel na hřiště, svedl v pokutovém území duel s Mirandou a sudí jej posoudil jako penaltový. Následoval pokutový kop, ke kterému se postavil sám faulovaný hráč. Mladý střelec se nemýlil a rozjásal zaplněné tribuny - 2:0 pro Juventus.

Inter se ještě nevzdával, i když bylo jasné, že dnes zřejmě na body mít nebude. Zajímavou šanci vyprodukoval nově příchozí Eder, ale brankář Buffon si poradil s jeho zakončením i následnou dorážkou od Mirandy. Do poslední dobré šance se po nahrávce od Ljajiće dostal Eder, ale ani on díky zákroku Gianluigiho Buffona skóre nezměnil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Houfi

2-0

Reagovat
Recoba Inter

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dokedy chce inter toho skurvy trageda alias Mancini pripica drzat v sluzbach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele