33. kolo
17.04.2016 15:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus sestřelil Palermo čtyřmi góly

Juventus v pohodě porazil Palermo a na čele si vytvořil dostatečný náskok. Někdejší hráč Palerma, Paulo Dybala, se sice do sítě svých bývalých kolegů netrefil, ale zastoupili jej jiní. Palermo tak má nadále sestupové starosti.

Trenér Allegri se dnes spolehl na obrannou řadu Barzagli, Bonucci, Rugani, přičemž šanci dostali i Cuadrado, Pereyra nebo Evra s Dybalou. Pětičlenná záložní řada Palerma, která měla bojovat s tou soupeřovou, se skládala z hráčů jako Rispoli, Hiljemark, Jajalo, Čočev a Lazaar. Do útoku se postavili Trajkovski a Franco Vázquez. Hned od úvodu ale hráli prim jiní. Jmenovitě Paulo Dybala. Po centru z levé strany se do zakončení dral právě Dybala, jenže tomu chybělo pár centimetrů.

Juventus tlačil svého soka, Palermo nevědělo, jak jeho útoky zastavovat, a samo se do žádných větší šancí ani nedostávalo. Celých jedenáct minut pak Staré dámě trvalo, než dokázala otevřít obranu Palerma a s ní i střelecký účet dnešního zápasu. Pogba vymyslel parádní centr, ve vápně si míč zpracoval německý záložník Sami Khedira a krásně jej poslal za brankáře Sorrentina!

Poté se ale vážně zranil Claudio Marchisio a trenéru Allegrimu se na čele začaly dělat vrásky. Naštěstí pro Juventus se ale nic neměnilo, pokud jde o herní projev Juventusu. Ten dál v klidu dominoval a pohodlně kontroloval vývoj utkání. Pak se do míče po rohovém kopu opřel francouzský záložník Paul Pogba a jeho rána mířila jen do břevna! Pravda, velký podíl na tom měl skvělým zákrokem zasahující brankář Sorrentino.

Po dvou šancích mělo i Palermo, jenže rozdíl mezi Juventusem a Palermem spočíval mimo jiné také v tom, že Stará dáma uměla proměňovat své šance, zatímco Palermo v nich působilo uspěchaně a nepříliš jistě. Také do druhé půle nastoupilo aktivněji domácí mužstvo, kterému nechybělo mnoho ke vstřelení branky. Pogba zatáhl míč před velké vápna Palerma, kde se k němu dostal Paulo Dybala, jenže argentinský mladík pálil hodně mimo!

Paul Pogba s na zmar nechtěl dlouho dívat a vyzkoušel Sorrentina krásnou a nepříjemnou ranou. Do šance se několikrát hnal také rychlík Juan Cuadrado, jenže na něj byl míč často moc pomalý. Dvacet minut před koncem utkání se skóre opět měnilo a tentokrát se dočkal i Paul Pogba. Po rohovém kopu se na zadní tyči k míči dostal právě mohutný Francouz a překonal Sorrentina. A nebylo to všechno, protože o minutu později se na hranici velkého vápna dostal k míči Cuadrado a krásnou ranou pečetil skóre.

Juventus hrál prim a Palermo spíše jen čekalo, kolik kousků ještě dostane. Deset minut před koncem sice musel zasahovat i brankář Buffon, ale ránu letící do šibenice si pohlídal a v klidu vyrazil. Palermo působilo hodně neškodným dojmem a naopak domácí tým neustále zesiloval svůj tlak. Stvrzení tří bodů a možná i mistrovského Scudetta ještě dokončil střídající Simone Padoin. Ten byl sice na hrací ploše chvíli, ale i to mu stačilo na pojišťující čtvrtý zásah. Jeho technický zásah přesně zamířil k tyči, takže Sorrentino neměl šanci zasáhnout.

A co tento výkon znamená? Palermo se ocitá v dalších problémech, protože sestup se blíží. Stejně tak se pro Juventus blíží Scudetto a první příčka je pojištěna. Situace na čele tak dostává opět jasnější kontury a ještě více prohlubuje mizérii Rosanero.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele