7. kolo
04.10.2015 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Juventus porazil Bolognu 3:1

Juventus Turín dokázal vyhrát i po skvělém utkání v Lize mistrů. Dobrou formu si nechal i na utkání s Bolognou. Ačkoli domácí prohrávali, podařil se jim obrat díky třem brankám.

Juventus nutně potřebuje najít recept na úspěch. Ještě nedávno neomezený vládce Itálie několikrát za sebou klopýtl a reputaci si napravuje jen v Lize mistrů. Dnes měl zlatou šanci na tři body a rozhodl se postavit velmi silnou sestavu. Před brankářem Buffonem figurovali Barzagli, Bonucci a Chiellini. Pětičlenná záloha byla složena z Cuadrada, Khediry, Hernanese, Pogby a Evry. O útok se staralo mladé duo Dybala a Morata.

Bologna je v ještě větší krizi, protože se jí nedaří vyhrávat ani navzdory mohutným investicím. V útoku proti Juventusu bojovali Mounier a Destro, čtyřčlenná záloha byla tvořena Rizzem, Diawarou, Pulgarem a Falcem. Poněkud zvláštní byl dnešní duel pro brankáře Miranteho, který dřív v Juventusu sám hrával. Dnes měl likvidovat jeho šance.

Juventus začal aktivněji, ale přesto se urodilo velké překvapení. Už po pěti minutách totiž jeho jindy pevná obrana inkasovala! Masina našel skvělou nahrávkou Anthonyho Mouniera, který vypálil z první. Brankář Buffon si na míč sice sáhl, jenže ten mu nakonec vypadl z dlaní a skončil až za brankovou čarou!

O pět minut později se Juventusu naskytla skvělá příležitost, když obrana hostí chybovala a mladý střelec Morata využil přihrávky do běhu. Bránu však netrefil. O něco podobného se na opačné straně pokoušel zatím nevýrazný střelec Mattia Destro, který se v Bologně konečně snaží naplno rozvinout svůj potenciál. Felsinei dnes poctivě bránili a ještě jim zbývala energie na přechod do útoku.

Mladí útočníci v barvách Staré dámy se sice snažili a nabízeli se, ale jejich záloha je příliš nepodporovala. Bologna statečně bojovala, ale její obrana přeci jen kapitulovala. Po třiceti minutách Juventus srovnal díky centru od Evry. Míč se dostal na šestnáctku k hlavě španělského střelce Moraty, který jej uklidil do sítě - 1:1.

Krátce před koncem první půle mohli domácí definitivně otočit vývoj utkání, když se ke střele dostal Alvaro Morata a krásnou ranou nastřelil spojnici brány! Juventus začala skvěle rovněž ve druhém poločase a byl to znovu Morata, kdo se ucházel o další zářez. Sice byl ve skvělé pozici, jenže bránu nakonec netrefil! Přesto se Juventus dočkal! Deset minut po změně stran byl v pokutovém území sražen k zemi Morata a sudí Celi nakonec pískl penaltu! K ní se postavil mladý zázrak Paulo Dybala a vrátil Juventusu radost.

A Morata dál řádil. Pro obránce Bologně byl pořád velmi nebezpečný. Juventus už vedl, takže se konečně mohl soustředit na udržování vedení a budování tlaku. Bologna v těchto fázích utkání nic moc nevymýšlela, respektive jí obránci Juventusu nedávali příliš mnoho šancí. Bologna v podstatě rezignovala na útok a naopak inkasovala další branku. Po hodině hry se prosadil hráč, který dlouho laboroval se zraněním. Dnes se ale Sami Khedira do hry dostal a mohl si vychutnávat vstřelenou branku díky přesné hlavičce.

Další minuty v novém angažmá si mohl užívat mladý záložník Mario Lemina, který nahradil unaveného a dnes nevýrazného Brazilce Hernanese. V tuto chvíli už na hřišti definitivně hrálo jen jedno mužstvo. O naprosté dominanci Staré dámy svědčil i poměr střel - 19:1. Bianconeri jasně přehráli svého soupeře a připisují si tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doughty

Morata vítame ťa v klube simulantov typu Costa, Suarez, Busques, atď...úbohé, trápne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele