9. kolo
25.10.2015 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus si poradil s Atalantou

Juventus Turín udělal svým příznivcům radost a na domácí půdě vyhrál nad Atalantou Bergamo. Do každého poločasu si nechal jednu branku a v závěru ještě museli Orobici dohrávat bez vyloučeného obránce Rafaela Toloie.

Stará dáma konečně zabrala a připsala si tři důležité body. Proti Atalantě se sice nikdy nehraje moc dobře a snadno, ale Juventus úlohu favorita zvládl na jedničku. Trenér Allegri může opět dýchat o trochu lépe a hodně mu k tomu pomohl hráč, který jím byl zatím poměrně přehlížel - Paulo Dybala. Právě někdejší střelec Palerma a nejdražší příchod Juventusu za letní přestupové období vstřelil první branku, o druhou se postaral kritizovaný Chorvat Mario Mandžukić.

Pod dohledem sudího Marca Di Bella se domácí Juventus pustil do svého soka velmi tvrdě. Po pár minutách musel poprvé výrazně zasahovat mladý brankář Marco Sportiello, který se velmi rychle přesunul k tyči a vyrazil dobrou hlavičku obránce Giorgia Chielliniho. Juventus tlačil svého soka před sebou a velmi dobře kombinoval, ale kromě této hlavičky se do zakončení moc často nedostával. Dvakrát se pokoušel uvolnit Paulo Dybala, který dostal od Allegriho konečně důvěru.

Stará dáma diktovala tempo hry a hrálo se přesně podle jejích not. Orobici spíše čekali, s čím domácí přijdou, aby mohli vzápětí vyrazit do protiútoku. Ty si ale obránci Juventusu vždy pohlídali. Po krátké kombinaci se za vápnem rozhodl pro střelu Paulo Dybala, který krásně vypálil a rozjásal domácí ochozy. Sportiello si sice na míč sáhl, ale trochu jej podcenil a v cestě do sítě mu nezabránil - 1:0 pro favorita.

Deset minut před koncem první půle se musel ze hřiště na střídačku vydat Roberto Pereyra, což bylo citelné ochuzení. Jeho místo si přisvojil uzdravený univerzál Kwadwo Asamoah. Duel mezi Paulem Dybalou a Marcem Sportiellem se odehrál také na konci první půle, tentokrát se však radoval hostující brankář. Právě jeho umění nohou totiž zabránilo Dybalovi ve skórování! Pokud Orobici plánovali vzít domácí tým útokem hned z kraje druhého dějství, nevyšlo jim to.

Naopak totiž sami inkasovali. Rychlá akce domácího týmu po levé straně nesla své plody, když na konci celé kombinace stál Chorvat Mario Mandžukić. Někdejšího hráče Atlética Madrid obránci Atalanty nestrážili tak, jak by bylo třeba, z čehož plynula druhá branka v síti Orobici.

Po hodině hry se osmělili také hosté, kteří se díky Pinillovi dostali až k zakončení. Jenže to mířilo hodně mimo tři tyče. Na druhé straně hřiště se ke standardní situaci postavil mladý Argentinec Paulo Dybala a ukázal, že může být velkou zbraní Bianconeri. Jeho rána mířila těsně vedle tyče. O chvíli později se šance hostí na bodový zisk definitivně rozplynuly, protože obránce Rafael Toloi byl nucen zatáhnout za ruční brzdu a vysloužil si druhou žlutou kartu, takže svůj tým v posledních minutách oslabil.

Juventus mohl vyhrát mnohem vyšším rozdílem a měl k tomu skvělou příležitost deset minut před koncem utkání. Zkušený zadák Gabriel Paletta totiž fauloval v pokutovém území a sudí Di Bello nařídil pokutový kop! K němu se postavil Francouz Paul Pogba, jenže jeho ránu skvěle vyrazil mladý brankář Marco Sportiello! Spolupráce mezi Dybalou a Moratou už další větší šanci nepřinesla, ale přesto se Juventus radoval ze tří bodů. Nyní se posouvá na 12. místo, Orobici jsou devátí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 když to dobře půjde...

Reagovat
Largo

Reagovat
Giginek

ty jsi trefil snad všechno ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele