4. kolo
20.09.2015 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Juventus potvrdil formu a v Janově vyhrál

Turínský Juventus opět ukázal, že i přes pomalejší start do ligy by se s ním mělo počítat jako s favoritem na celkové prvenství. V dobré formě pokračoval i na poli Serie A, což dokázal dnes odpoledne. V Janově proti tamnímu CFC zvítězil o dvě branky po vlastním gólu Lamanny a penaltě Paula Pogby.

Trenér Max Allegri zase vsadil na sestavu, která se mu v poslední době vyplácí. Našli jsme v ní osvědčená jména jako Buffon, Barzagli, Chiellini, Evra nebo Pogba. První minuty si připisoval také mladíček Lemina, který by rád šel ve stopách Paula Pogby. Ofenzivní trojlístek nastoupil ve složení Cuadrado, Mandžukić a Morata, takže jen lavička zbyla na mladíka Paula Dybalu. Domácí Janov se opíral především o silnou záložní řadu, v níž byli Cissokho, Rincón, Džemaili a Laxalt. O útok se starala především trojice Capel, Perotti, Ntcham, takže Pandev si na svou šanci musel ještě počkat.

Juventus nejdříve nechával Janov hrát a kombinovat. Zprvu naoko laxně, často a v dostatečně vzdálenosti od brankáře Buffona. Od prvních minut si utkání užíval Diego Capel, který velmi často kombinoval a ještě častěji se nabízel spoluhráčům. Ti sázeli na jeho zkušenosti a především rychlost, jakou Capel disponuje. Obrana Juventusu nejprve moc nestíhala a musela si vždy dávat velký pozor na dotírající protihráče.

O zajímavou střelu se pokusil Diego Perotti, který v létě málem odešel. Nakonec však zůstal a dnes mu byla dána příležitost, aby potvrdil svou formu i ambice. Hlavním problémem Staré dámy se stalo především zakládání akcí, protože Bianconeri každou chvíli ztráceli míče. Jedinou akcí, která musela zvednout diváky ze sedadel, bylo střídání Alvara Moraty. Mladého španělského střelce na hrací ploše zastoupil mladík Roberto Pereyra, který je v dobré formě a prakticky při každém střídání umí hru Juve oživit.

Hodně často se na zemi ocital Juan Cuadrado, který byl často středem zájmu jeho protihráčů. Svou rychlostí jim dělal velké problémy, což často rezultovalo ve fauly. Zajímavým se jevil i pokus Diega Capela, který pálil ze střední vzdálenosti a vůbec ne špatně. Tvrdou ranou se málem prosadil Blerim Dzemaili, který pálil ze standardní situace jen těsně vedle tyče. Juventus ale jeho "selhání" potrestal. Paul Pogba si naběhl před bránu a tečoval míč do břevna. To mu ale vůbec nevadilo, protože od břevna se míč odrazil do brankáře Lamanny a od něj za brankovou čáru!

Dvě minuty před koncem prvního dějství přišla pro hráče Janova další rána. Po druhé žluté kartě byl totiž vyloučen mladík Izzo - za faul na pronikajícího Cuadrada. Místo Perrotiho tak nastoupil do druhé půle univerzálnější Figueiras. Cuadrado byl hodně při chuti a málem vstřelil druhý gól Juventusu. Mario Mandžukić mu správně přenechal míč a Cuadrado jej poslal jen těsně vedle tyče! Zlepšila se i rozehrávka Juve, takže poslední italský mistr vypadal mnohem víc nebezpečně.

V rámci posílení ofenzívy se na hřiště v dresu Janova dostal i zmíněný Goran Pandev, kterému se proti Juve dlouhodobě daří. Jenže s jeho nástupem nebudou mít fanoušci CFC spojené právě příjemné chvíle. Chiellini totiž upadl v pokutovém území Grifů a pískala se penalta! K ní se postavil Paul Pogba a s přehledem poslal Lamannu na opačnou stranu hřiště - 2:0 pro vedoucí Juventus.

Dvacet minut před koncem utkání se málem další branky dočkal Mario Mandžukić, který postupoval sám na bránu CFC, jenže z úhlu nevystřelil přesně. Fanoušci Grifů se hlasitě dožadovali penalty poté, co upadl ve vápně Goran Pandev, jenže sudí Valeri nic špatného neviděl. Juventus tak už dvougólové vedení udržel a připisuje si tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám že zůstane a nebude se chtít vrátit. Tam by vysedával a hrál občas. V Juve může řádit do syta. Tam teď je a bude útočníkem č. 1.

Reagovat
smazaný uživatel

JT i přes únavu z LM, budou úspěšní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele