2. kolo
30.08.2015 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Janov CFC - Hellas Verona 2:0

Janov si nakonec poradil s Hellasem Verona poměrem 2:0. Obě branky si domácí nechali až do druhé půle, když se prosadili Pavoletti a Gakpé.

Hellas byl posílen prvním kolem, ve kterém nejenže udržel remízový stav s římským AS, ale především odehrál velmi solidní utkání s bojovným a agresivním výkonem. Dnes na něj chtěl navázat při výletu do Janova. Domácí CFC muselo spolknout jednu hořkou pilulku v podobě náhlé změny myšlení sportovního ředitele AS Waltera Sabatiniho, který na poslední chvíli odřekl domluvený transfer Juana Manuela Iturbeho. Dnes se do základu postavili Ntcham, Pandev a Gakpé, který dostal prostor před Pavolettim. Za hosty nastoupila silná formace s Tonim, Juanitem a Jankovićem.

Janov, který v nedávné době přišel také o slovenského záložníka Juraje Kucku, se dnes nedostával příliš do tempa. Už ve zmiňovaném prvním kole se skvělým výkonem prezentoval mladý obránce Souprayen, který ve svém one-man show pokračoval i dnes. Na rychlou kolmici sice bryskně zareagoval, jenže pak už nevypálil přesně. Přesto jej bylo plné hřiště.

Krásný pas do vápna dostal Ntcham, který jej však vlastní vinou nevyužil. Po 14 minutách se perfektním skokem k tyči prezentoval hostující brankář Rafael, který tak překazil radost Rincona. Juanito Gómez následně pálil na druhé straně, jenže i on si počínal unáhleně a nepřesně. Velmi nemilá zpráva pro trenéra Mandorliniho přišla po dvaceti minutách, kdy musel hřiště s bolestivou grimasou opustit klíčový muž, mozek hry Hellasu. Emil Hallfredsson byl raněn a na jeho místo přišel někdejší talent z římského AS Federico Viviani.

O chvíli později se k hlavičce dostal vysoký útočník a loňský nejlepší zakončovatel Serie A Luca Toni. To je vždycky dost ošemetná situace, jenže dnes z toho nic nebylo. Pět minut před koncem nijak zajímavé první půle se Costa prokličkoval s balonem u nohy až do vápna, odkud ale vyslal jen chabou střelu. Poslední rohový kop první půle se Veroně vůbec nevydařil.

Deset minut po změně stran se nic nedělo, ale pak trenér Gasperini stáhl ze hřiště Gorana Pandeva a nahradil jej mladším hrotem Pavolettim. Tomu stačila jen minuta na to, aby skóroval! Po pár desítkách vteřin na hřišti totiž dostal míč ve vápně a krásně propálil vše před sebou!

Cissokho se následně prokličkoval po pravé straně na hranici vápnu, jenže jeho centr byl zneškodněn. Verona poslala do hry Pazziniho a pro Gasperiniho tím trable nekončili. Pavoletti sice totiž skóroval, ale hned se zase zranil, takže musel střídat. To ale domácím Grifům pramálo vadilo, protože výhru jim pojistil náběh Serge Gakpého a jeho následná hlavička do odkryté brány - 2:0. Hellas už nestačil nijak reagovat.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
KingMaster13

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele