28. kolo
06.03.2016 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Empoli odjíždí z Janova s prázdnou

Skvělý part dnes odehrálo janovské CFC, které si dokázalo na vlastní půdě poradit se vždy nebezpečným Empoli. Jeho reputace naopak upadá každým utkáním, protože se jeho výkony nijak výrazně nezlepšují.

Grifové si chtěli nes zachovat tvář i naději na vzestup tabulkou Serie A. No, nebylo to nijak gólově bohaté utkání. Ale tři body jsou tři body. Dnes je vybojovala docela očekávaná sestava domácích, ve které jsme zachytili hráče jako Izzo, Perin, Suso, Pandev, Laxalt nebo Rigoni s Ansaldim. Empoli se také snažilo postavit to nejlepší, ale trenér Giampaolo dnes neměl šťastnou ruku. Před brankářem Skorupskim hráli Laurini, Ćosić, Ariaudo a Zambelli, do utkání se dostali i Paredes, Zieliński, Maccarone nebo Mčedlidze.

Janov byl od prvních momentů mnohem aktivnějším a nebezpečnějším celkem, jenže jeho finální fáze byla katastrofální. Většina šancí skončila v zámezí, protože se zakončující hráči nedohodli, neviděli, nerespektovali. Na malém vápně se k zakončení dostal Diego Laxalt, který však selhal a brankáře Skorupskiho neprostřelil! Empoli se poměrně často prezentuje rychlým a kombinačním fotbalem, ale dnes jej asi nechalo v šatně ještě před výkopem.

Spoléhalo se na nakopávané míče, které, při vší úctě k Maccaronemu, nemají moc šanci proti urostlým zadákům domácích Grifů. Míč se v podstatě pohyboval nejčastěji ve středu hrací plochy, odkud se branky dávají nebo alespoň trefují opravdu velmi těžko. Až ke konci první půle, která diváky ze sedaček zvednout prostě nemohla, se k sólu nadechl Goran Pandev. Jeho rána zpoza vápna by si zasloužila lepší umístění.

Nevýrazného Susa nahradil na začátku druhé půle zkušenější Alessio Cerci, jenž hledá v Janově spásu své kariéry. Cerci vnesl na hrací plochu štěstí pro janovský celek, protože hned po jeho příchodu na trávník se krásnou ranou z otočky prosadil Luca Rigoni. Brankář Skorupski se sice snažil, ale v cestě do sítě jí zabránit nedokázal.

Empoli se pokusilo zapnout a do hry se dostala obávaná dvojička. Ricky Saponara a Manuel Pucciarelli. Právě druhý jmenovaný se o pár minut později odhodlal ke střele zpoza vápna, která však brankáře Perina těžko mohla vystrašit. Střela Mčedlidzeho neměla potřebnou razanci a jen demonstrovala, že domácím dnes stačilo pozorně bránit. V případě nutnosti spoléhali na jeden dva rychlé protiútoky a na toskánského soka to zkrátka dnes stačilo.

Střela polského talentu Zielińskiho nebyla vůbec špatná. Ještě lepší by však byla, kdyby mířila alespoň do prostoru brány. Pár minut před koncem nezajímavého duelu Mčedlidze střílel asi z dvaceti metrů, jenže jeho rána skončila úplně mimo. A to bylo prakticky vše, co nám obě jedenáctky nabídly. Janov se pomalu škrábe výš a nyní mu patří 14. místo. Empoli je zatím na jedenáctém místě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele