35. kolo
23.04.2016 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Inter Milán otočil utkání s Udinese

Inter Milán nezačal na San Siru vůbec dobře, ale nakonec jej to zase tak mrzet nemusí. Díky dvěma zásahům Stevana Jovetiće a přesnému zakončení střídajícího Edera totiž tři body zůstávají v Miláně!

Inter si chtěl napravit reputaci a před vlastními fanoušky porazit Zebry. Trenér Roberto Mancini vsadil na střelce Icardiho, kterého podporovali Biabiany a Jovetić. Mezi tři tyče se opět postavil spolehlivý brankář Samir Handanović, střed pole tvořili mělo, Kondogbia a Brozović. Zebry se spoléhaly především na brankáře Karnezise, do utkání se dostali také Théréau a Zapata.

Inter byl jasným favoritem a toužil po uklidňujícím vítězství. Celá situace se mu ale začala sypat pod rukama v deváté minutě. Jednak do té doby Inter mnoho fotbalové krásy nenabídl a jednak v 9. minutě prohrával! Badu krásným pasem nahrál Théréauovi, který využil zaváhání domácí obrany při zahrávání ofsajd systému. Théréau nic nevymýšlel a krásným volejem překonal bezmocného brankáře Handanoviće!

To vůbec nebyl začátek, jaký si fanoušci Interu představovali. I proto vrhli všechny síly do útoku a snažili se co nejdříve odpovědět hostům. Hodně často měl míč na nohou tvořivý záložník Brozović, ale chvíli mu trvalo, než našel tu správnou možnost. Místo centru mu málem vyšla střela v 18. minutě, která se ale nakonec těsně vevešla mezi tři tyče.

Tlak Interu stoupal a s další bombou přispěchal záložník Kondogbia. Jeho projektil ale našel jen brankáře Karnezise. To samé platilo v případě pohotové hlavičky Biabianyho, který rovněž zakončil jen do míst, kde se pohyboval brankář Karnezis. Inter se dočkal až krátce před poločasovou pauzou. Skvělou práci uvnitř pokutového území Zeber předvedl Mauro Icardi, který si všiml volnějšího spoluhráče. Tím byl Stevan Jovetić, kterému stačilo míč doklepnout do sítě - 1:1.

Stevan Jovetić se následně málem znovu dostal do zakončení, ale balon na něj směřující byl na poslední chvíli zastaven. A v samotném závěru ještě hlavičkoval nad bránu pohotový Mauro Icardi. Podobný průběh měl také poločas druhý. Jako první mohli udeřit domácí, jenže brankáře Karnezise zachránila branková konstrukce! O pouhou minutu později musel Karnezis znovu do akce, aby vyrazil pokus Brozoviće. A po hodině hry pozornost řecké opory vyzkoušel tvrdou ranou také obránce Juan Jesus.

Dvacet minut před koncem nepochodil kapitán Icardi, ale vše napravil Stevan Jovetić. Dříve kritizovaný technik nejprve vymýšlel nahrávku na Kondogbiu, poté si naskočil na citlivý centr Biabianyho. A protože s ním nikdo dost důrazně neskákal, mohl zakončit přesnou hlavičkou. Inter dokonal obrat a vedl!

Nemuselo ale ještě být hotovo, protože velkou šanci z blízké dorážky spálil Duván Zapata. A to ho asi bude hodně mrzet, protože o pouhou minutu později Inter definitivně rozhodl! Konečně se totiž prosadil střídající útočník Eder, který se dosud trápil. Po skvělé nahrávce od Brozoviće obrana Udinese nestíhala Edera, kterému se povedlo prostřelit brankáře Karnezise!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele