23. kolo
03.02.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Icardi potopil Veronu jediným gólem

Inter Milán dnes nepředvedl nic světoborného, ale na výhru to nakonec stačilo. Nad mátožným Chievem Verona Manciniho svěřenci na vlastní půdě zvítězili o jednu branku, kterou měl na svědomí kapitán Mauro Icardi.

Domácí celek se potřeboval vrátit na vítěznou vlnu a měl k tomu ideální příležitost. Proti němu se dnes postavilo Chievo Verona a navíc bylo čerstvě bez kanonýra Alberta Paloschiho. Místo něj se na hřiště dostali Inglese, Birsa nebo Pellissier. V bráně dostal příležitost Seculin, před ním nastoupili Frey, Spolli, Cesar a Gobbin.

Inter Milán dnes na domácí půdě vytáhl esa jako Eder, Icardi nebo Palacio. Jen lavička opět zbyla na Stevana Jovetiće, který možná už začíná litovat svého přestupu z Manchesteru City. Do hry se naopak dostali Nagatomo, Miranda, Murillo a Telles. Defenzivním záložníkem byl Gary Medel, základní jedenáctku pak kromě nepostradatelného Handanoviće doplnili Brozović a Kondogbia.

Inter pozvolna kombinoval, ostatně to mu jde velmi dobře - vycházet ze zabezpečené obrany, která pomalu rozehrává útoky přes fungující zálohu. Ta už postrádala Fredyho Guarína. Centrovaný míč Nagatoma se nikam nedostal, o mnoho lépe pak vypadala akce nové posily. Eder přišel ze Sampdorie, aby zvýšil šance Interu na Ligu mistrů a jeho jedovatá rána mířila hodně vysoko.

Mauro Icardi byl dalším hráčem, který zůstával za očekáváním a hodně se od něj očekávalo právě dnes. Argentinský střelec hledal ve vápně lépe postaveného Edera, jenže jeho rána mířila doprostřed brány, kde byl připraven Seculin. Seculin měl další náročné chvíle před sebou, když se k míči na hraně vápna dostal Yuto Nagatomo.

Rodrigo Palacio utekl obraně hostí po levé straně, jeho následný pokus o centr byl sražen obranou na rohový kop. Andrea Seculin se dostal pod palbu také o chvíli později, když jej vyzkoušel Marcelo Brozović. Jenže rána chorvatského záložníka narazila právě na pohyblivost brankáře Seculina. Následnou hlavičku Maura Icardiho po rohovém kopu chytali diváci za branou. Na stejné straně se krátce před koncem první půle dostal do obrovské šance zkušený zakončovatel Eder, ale jeho zakončení šlo hodně vysoko nad!

Hned po změně stran se do akce hnal Rodrigo Palacio, ale neměl moc štěstí v zakončení. Pak se ale na Inter usmálo štěstí mnohem více. Po rohovém kopu vznikl v šestnáctce hostujícího celku velký zmatek, ve kterém se nejlépe zorientoval Mauro Icardi a hráč, který neměl moc důvěry od trenéra Roberta Manciniho, poslal do vedení právě Nerazzurri!

O deset minut později mohl být Mauro Icardi velkou hvězdou, protože na nadýchaný centr od kolegy Yuta Nagatoma si vyskočil zcela správně a hlavičkoval jej jen do břevna! Mohla tak pojistit vedení Interu, o které se pak celé utkání Nerazzurri báli. Chievo bylo v zadních řadách hodně nejisté a Icardi z toho mohl těžit o pár momentů později, když se hnal sám na brankáře Seculina. Jenže nakonec mířil hodně mimo!

Dvacet minut před koncem se do míče znovu opřel Marcelo Brozović, jenže jeho rána mířila těsně nad břevnem Chieva! Následně se na hrací plochu dostal mladý rychlík Paul-José Mpoku, který měl velkou šanci v závěru utkání. Přetažený centr se k němu dostal dvě minuty před koncem, ale Mpoku selhal v zakončení a mohl si ve skrytu duše nadávat, protože promarnil šanci svého celku na body. Chievo dál klesá v tabulce, Inter ožívá alespoň bodově.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

snad

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
sivi

Opět hubené vítězství,jak jinak,než 1:0.Rozdíl je jen v tom,že Inter,bohužel postupně ztrácí formu.Jestli se rychle nevzpamatuje a nezabere,bude se propadat tabulkou stále níž a na poháry nedosáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele