26. kolo
20.02.2016 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Veronské derby vyhrál Hellas

Hellas žije! Domácí Hellas zvládl náročné utkání a vyhrál veronské derby. K překvapení mnohých porazil favorizovaného soka a může doufat v postup tabulkou.

Hellas Verona neměl co ztratit. Jako poslední celek Serie A bojuje o každý bod a dnes ho čekal další ostrý zápas. Město, do kterého Shakespeare zasadil Romea a Julii, rozdělilo dnešní derby. Na hrotu domácího útoku stál velikán Luca Toni spolu s Pazzinim. Do brány Hellasu se postavil mladý talent Gollini. Chievo zažívá život bez Alberta Paloschiho, který odešel do anglické Premier League. Místo něj nastoupil v útoku Inglese.

Ten se dostal v první minutě do zajímavé pozice, jenže od míče ho odstavil Vangelis Moras. V sedmé minutě zahrával Hellas zajímavý přímý volný kop. K němu se postavil Polák Wszolek. Jeho centr se dostal na hlavu Helandera, který však bránu netrefil. Chievo sice hrálo častěji s míčem u nohou, jenže zároveň velmi často jeho náhrávky postarádaly přesnost. Domácí tým se dočkal prvního přímého zakončení na bránu poté, co Wszolek našel hlavu Pazziniho. Ten však hlavičkoval jen do náruče brankáře Bizzarriho.

První branka padla ve 30. minutě. Obránce Spolli totiž ve vlastním pokutovém území podrazil pronikajícího Toniho. Hellas zahrával penaltu, k níž se postavil sám faulovaný. Toni sice na první pokus brankáře neprostřelil, ale Bizzarri vyrazil střelu zpět na jeho kopačky. Z dorážky už se Toni nemýlil - 1:0. Chievo se snažilo nějakým způsobem reagovat na nepříznivý vývoj zápasu a často k tomu volilo centrované míče.

V prvním poločase toho ale Chievo moc nepředvedlo a do kabin odcházelo smutnější. Do druhé půle muselo nastoupit s mnohem ofenzivnějšími sklony. Tři minuty po změně stran se do šance hnal Sergio Pellissier, ale zastavil ho ofsajd. Po chvíli se Hellas dočkal další standardní situace. Té se ujal Pazzini a pálil přímo, jenže bránu soupeře minul. Nevýrazného Valtera Birsu nahradil mladší Mpoku. Byl to ale Hellas, který se dočkal další branky.

Domácí se propracovali k rychlému protiútoku a Giampaolo Pazzini dostal nahrávku na hranici vápna. Na jeho ránu z voleje brankář Bizzarri nestihl adekvátně reagovat.

Chievo se okamžitě chtělo dostat zpět do zápasu a novic Mpoku vypálil z dvaceti metrů. Jenže jeho ránu zastavil talentovaný brankář Gollini. Hosté se dvacet minut před koncem zápasu dočkali skvělé šance na gól. Moras v pokutovém území zatáhl soupeře za dres a protože už jednu žlutou kartu měl, po obdržení karty červené musel do sprch. Odpovědnost za pokutový kop na sebe Sergio Pellissier a jeho přízemní pokus Gollini nezachytil - 2:1.

Deset minut před koncem se počty na hřišti vyrovnaly. Obránce Spoli totiž fauloval znovu a také on odešel ze hřiště předčasně. Hellas chtěl navýšit vedení, ale ani tři hráčí za sebou nedokázali doklepnout míč za Bizzarriho. To se jim povedlo až v páté minutě nastavení. Artur Ionita si vzal balón, uběhl s ním pár metrů a jeho rána nabrala těsně před bránou rotaci.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
eleven11

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele