24. kolo
07.02.2016 15:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Juventus pokračuje ve sběru bodů

Juventus Turín se dočkal další výhry a čeká, zda někdy zaváhá Sarriho Neapol. Dnes to možná nebylo úplně nejlepší představení, ale Bianconeri vstřelil dvě branky a vyhráli nad domácím Frosinone.

Jako bonus navíc Stará dáma získala nový klubový rekord. Vyhrála 14. utkání v řadě, čímž přepsala dosavadní klubový rekord a bude doufat, že jí forma ještě nějakou chvíli vydrží. Nejlepší v Itálii je v tomto ohledu milánský Inter. Jak se to vlastně celé stalo? Před utkáním se možná někteří fanoušci zlobili za základní sestavu, jakou trenér Max Allegri vybral. Nakonec to však byla sestava úspěšná, což všechny nedostatky maže.

Hodně speciální utkání prožíval fenomén v bráně Frosinone. Mladý brankář Nicola Leali patří k oporám Frosinone, kterému kazí renomé snad jen prostupná obrana nováčka soutěže. Mladý hráč patří právě Juventusu a na utkání s Bianconeri se hodně těšil. Dnes doufal v nominaci také mladík Daniele Rugani, který je považován za velký příslib do budoucnosti. Rád by však byl využíván také v přítomnosti. Což už není po vůli Allegrimu.

Do obrany se postavil Chiellini, šanci dostal i Sturaro nebo Cuadrado s Moratou. První minuty se ale nikdo z nich nemohl dostat blíže k bráně, Frosinone dobře zahušťovalo obraný pás a Juventus se opět uchýlil k "profesorskému" stylu fotbalu. Diváci jej neradi vidí, Juventus však šetří síly a sbírá body. Především v útočné fázi Stará dáma strádala, přestože měla ve svých řadách mladý fenomén, útočníka Paula Dybalu.

Ve třinácté minutě se Dionisi zjevil ve velké příležitosti, když na něj obrana Juve zapomněla, jenže pálil mimo. Paradoxně by se dalo říct, že kvalita byla na straně hostí, jenže aktivita patřila domácímu nováčkovi. Po pětadvaceti minutách se domácí hodně zlobili na sudího Massu, který neodpískal zajímavou situaci v jejich prospěch. Rosi totiž napálil ve vápně Juventusu Moratu do ruky, ale penalta se nepískala.

Hodně často - pro fanoušky Juventusu možná až moc často - se k míči dostával Juan Cuadrado, který rozhodně neproslul jednoduchým zakončením. A dnes předváděl prakticky to samé. Velmi často sice u míče byl, ale prakticky nic s ním směrem vpřed nedokázal. Pár minut před koncem nepříliš zajímavé první půle sice Juventus přidal, ale domácí se jeho snahy moc bát nemuseli.

Pět minut před odchodem do šaten se zastřeloval Francouz Paul Pogba, který ale pálil hodně mimo. Morata se pak ve slibné šanci neprosadil a Juventus tak odcházel do šaten značně rozrušen. Krátce po změně stran Cuadrado centroval na bližší tyči k naběhnutému Dybalovi, jenže mladý Argentinec a miláček dam se netrefil. Stará dáma přidávala na obrátkách a Frosinone se soustředilo prakticky jen na bránění.

Pro povzbuzení útoku Juventusu se na hrací plochu dostavil Roberto Pereyra, který vystřídal unaveného a popravdě ne moc viditelného Stefana Sturara. Ještě dvacet minut před koncem to ve Frosinone vypadalo na slávu z bodu proti Juve, jenže prakticky hned poté se Stará dáma konečně dočkala. Od Alexe Sandra šel míč na volnějšího Juana Cuadrada a hráč, který není moc oblíbený mezi fanoušky Juventusu, se prosadil - 1:0.

Až pak se dočkal několika vytoužených minut také mladík Rugani, který vystřídal unaveného Chielliniho. Až v nastavení se Juventus dočkal pojišťující druhé trefy, když se po rychlé kombinaci prosadil přesnou střelou mimo dosah mladíka Lealiho talent Paulo Dybala. Trenér Allegri tak může být spokojen, protože jeho celek vyhrál a navíc nemusí řešit žádné velké zranění.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už by za zku....á mafianská neapol mohla prohrát. Je to už trošku drustrující 14 vítězství v řadě a pořád 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele