29. kolo
12.03.2016 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Doria veze z Empoli bod

Empoli se nakonec podařilo srovnat stav utkání se Sampdorií Janov, i když se pro něj nevyvíjelo vůbec dobře. Námořníci pod vedením trenéra Montelly šli do vedení po brance Fabia Quagliarelly, jenže ke konci srovnal Vincent Laurini.

Sampdoria třetí výhru v řadě nepřidala a dnes si z Toskánska odváží jen bod. V poměrně atraktivním utkání ji to musí trochu mrzet, protože dlouho sahala po všech bodech. Doria nastoupila v poměrně očekávané sestavě, jen Correu zastoupil zkušený veterán Antonio Cassano. Domácí záložníci Zieliński, Paredes a Croce zase měli zásobovat pasy Saponaru, Pucciarelliho a Maccaroneho.

K první brance mohla vést spolupráce mezi veteránem Maccaronem a mladíkem Zielińskim, jenže rána druhého jmenovaného se mezi tři tyče nevešla. V desáté minutě se o zakončení postaral také Riccardo Saponara, jehož akce ale rovněž brankou neskončila. Na opačné straně vypálil z uctivé vzdálenosti záložník Fernando, který ale také neměl moc štěstí. O mnoho více nadějněji už vypadala akce Massima Maccaroneho, který dokonce vstřelil branku. Ta však pro ofsajd nemohla platit.

První minuty byly hodně rychlé. Fabio Quagliarella z protiútoku však zakončil jen do vynikajícího brankáře Skorupskiho a na druhé straně se ranou z hodně ostrého úhlu prezentoval Massimo Maccarone. Obrana Sampdorie pak úplně zapomněla na Manuela Pucciarelliho, který si naběhl za dva obránce a po kličce překonal i brankáře Viviana. V pádu ještě dokázal zakončit, avšak jeho pokus zastavila tyč prázdné brány!

Po další bleskové akci hostů se ke střele z pokutového území málem dostal Fabio Quagliarella, jenže byl zastaven Ruiem. Sampdoria se s blížícím koncem první půle dostávala stále do větších šancí. A to se jí vyplatilo, protože pět minut před koncem první půle našel Cassano parádní kolmicí v pokutovém území volného Fabia Quagliarellu, kterému už zakončení problémy nedělalo. Pravdou ale je, že ránu tečoval ještě obránce Laurini.

Empoli na začátku druhé půle scházela přesnost a aktivita, takže se stále častěji na domácí pískalo. Zajímavá byla akce Manuela Pucciarelliho, jenž si balon vyměnil se Saponarou a poté vypálil. Mimo. Po hodině hry si další branku chtěl připsat Fabio Quagliarella, který nečekanou ranou z otočky poslal míč jen těsně vedle tyče! Jen o kousek vedle pálil na druhé straně střídající Mčedlidze.

Před koncem mělo Empoli k dispozici přímý volný kop, který se dostal k obránci Ruiovi. Ten jej poslal do vápna, kam si naběhl obránce Laurini a krásně míč expedoval za záda brankáře Viviana. Tomu jeho obránci moc nepomohli a Empoli srovnalo. Do konce utkání už ani jeden tým mnoho nepředvedl. I díky tomu bere Empoli z utkání bod a je zatím na 10. místě. Doria zatím stále drží 13. příčku.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele