38. kolo
15.05.2016 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Empoli těsně porazilo Býky

Turín nedokázal najít dostatek sil a možností, aby porazil domácí Empoli. Toskánský celek se tak loučí se sezonou a mnoha hráči výhrou, která musela domácí fandy hodně potěšit.

Empoli se dost možná loučí s několika hráči nebo trenérem Giampaolem. Jeho rozlučka ale nemohla být lepší, neb domácí si připsali tři body a ještě k tomu hráli velmi příjemný fotbal. Od úvodu se do dresu Empoli oblékli hráči jako Paredes, Maccarone, Zeiliński, Croce nebo Cosić. Kapitánskou pásku Turína opět navlékl Kamil Glik, vedle něj se postavili Jansson s Morettim. O ofenzívu se starali Martínez a Belotti.

První minuty moc často diváky ze sedadel nezvedaly. O větší ránu se postaral Daniele Baselli, který ale pálil hodně mimo. Ve dvanácté minutě se ale prosadili domácí a ochozy skandovaly nadšením. Riccardo Saponara našel před velkým vápnem svého kapitána Maccaroneho, který ranou z první krásně napálil balon k tyči!

Po půlhodině se gólem chtěl rozloučit s angažmá v Toskánsku také polský talent jménem Piotr Zieliński. Jeho krásná rána z vápna Turína ale nestačila na pohotové reflexy brankáře Padelliho, který vše pohlídal. V dresu domácích se mezi tři tyče poprvé a letos naposledy postavil brankář jménem Maurizio Pugliesi. Nic vám to neříká? Nedivím se - není totiž nejmladší. Narodil se totiž v roce 1976, což si samo o sobě žádá respekt. Krásnou ránu Bruna Perese však mrštně vyrazil.

Pět minut před odchodem do kabin Turín vybojoval přímý volný kop a možná trochu netradičně se k němu postavil obránce Davide Zappacosta. Jeho střela ale vůbec nebyla marná a brankáře Pugliesiho musela zastoupit tyč! Pak se zranil Baselli, kterého nahradil Marco Benassi. V nastaveném čase se ozvala branková konstrukce podruhé, když Martínez napřáhl zpoza vápna a technickou střelou napálil břevno Pugliesiho brány!

Turín byl aktivnější rovněž ve druhém poločase a rázně začal stoper Jansson. Jeho rána jen těsně prosvištěla kolem tyče. Bylo to ale opět Empoli, které se prosadilo. Brankář Padelli nestačil na krásnou ránu Piotra Zielińskiho, jenž udělal pár kroků směrem k bráně a protože ho nikdo neatakoval, vyslal balon k tyči - 2:0 pro Empoli.

Turín se ale ihned vrátil do zápasu. Dobrý centr od Zappacosty posadil balon na hlavu Joela Obiho, který vyskakoval prakticky sám a zamířil přesně - 2:1.

Brankář Padelli si po delší odmlce také sáhl na míč, když jej vyzkoušel Manuel Pucciarelli. Do hry se zapojil také útočník Ciro Immobile, který doléčil zranění a mohl zpět do hry. Jenže jeho absence byla znát a někdejší hráč Dortmundu či Sevilly se trápil. Stejně jako celý Turín, který ke konci spíše dohrával utkání a už může plánovat přípravu na další sezonu. Dočkáme se v jeho kádru nějakých změn, které by mu pomohly bojovat o Evropu?

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele