18. kolo
06.01.2016 15:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Řím v závěru ztratil vedení nad Chievem

Chievo Verona slaví vydřenou remízu s římským AS. Hosté sice rychle vedli o dvě branky, ale ani za této nepříznivé situace se Chievo nevzdalo. Veronský celek zabral a rozhodující branku vstřelil pár minut před koncem.

Trenér Rudi Garcia se stále bojí o místo a jeho obavy mu určitě neulehčil pohled na množství absencí. I proto dnes základní jedenáctka favorita z Věčného města byla přinejlepším poslepovaná. Největší absence se týkaly zálohy, takže jsme se dočkali Vainqueura, Florenziho a Falquého. Velkou šanci dostal hned od prvních minut mladý hrot Sadiq Umar, jehož podporovali Salah a Gervinho.

Chievo si chtělo tři body nechat doma a trenér Rolando Maran měl navíc k dispozici prakticky celé mužstvo. Tříčlenná záložní řada Chieva fungovala ve složení Castro, Hetemaj a radovanović, do útoku se opět postavil čerstvý oslavenec Alberto Paloschi a zkušený parťák Meggiorini. Pod dohledem sudího Irratiho chtěli Mussi Volanti překvapit dalšího favorita.

Zatímco domácí se spoléhali na postupný útok a kombinaci přes nesehraný střed římské zálohy, AS chtělo využít rychlosti po stranách. Hosté z Věčného města si ale samozřejmě museli dávat pozor také na zadní vrátka a brankář Wojciech Szczesny se několikrát ocitl v permanenci. Vyzkoušel jej Valter Birsa a po něm kopem přes hlavu také veterán Riccardo Meggiorini, který však narazil na dobrý zákrok polského mladíka.

Udeřilo proto na druhé straně. Gervinho pláchl s míčem, obtočil se kolem tří protihráčů a následně předložil míč na střed. Tam se dobře pohyboval mladíček Sadiq Umar, který dostal míč do brány a prožil další skvělé chvíle! Talentovaný hráč z juniorky si tak připsal svou druhou soutěžní branku mezi dospělými.

A hosté nadále hrozili z rychlých protiútoků. Jednou se jim situace málem vymstila, když se do útoku dostal Alberto Paloschi, jenže toho zastavil ofsajd ještě před střelou. Vlci z hlavního města ale jinak působili kompaktním dojmem a byli poměrně zatažení. Další špatná zpráva pro fanoušky domácích se stala po dvaceti minutách, kdy musel střídat Meggiorini kvůli svalovému problému.

Po třiceti minutách hry se do úniku dostal znovu mladík Sadiq, který si obhodil soupeře a oklamal také brankáře, jenže pak míč nasměroval jen do boční sítě! Přesto se AS do konce první půle prosadilo znovu. Jak se zakončuje protiútok a samostatný postup na soupeřovu bránu, ukázal Sadiqovi Alessandro Florenzi. Střelou na zadní tyč překonal Albana Bizzarriho - 2:0 pro hosty!

Přeci jen se však do obrany AS vloudila chybička, když si Inglese udělal místo ve vápně římského celku. Jeho pokus Szczesny vyrazil jen na tyč, od které se odrazil k oslavenci Albertu Paloschimu. Chievo tak těsně před koncem první půli mělo naději.

Začátek druhého dějství zastihl v lepším rozmaru AS, když se dostal do šance do té doby nepříliš viditelný Mohamed Salah. Egyptský útočník si našel odražený míč deset minut po změně stran, jenže nedokázal překonat zkušeného Bizzarriho! AS neproměňovalo šance a trest byl nevyhnutelný. Po hodině hry si totiž na rohový kop naběhl razantní obránce Dario Dainelli a v pádu srovnal na 2:2!

Chievo se dostalo do varu a začalo přebírat aktivitu. Jenže nedokázalo uhlídat Iaga Falquého. Někdejší hráč Janova si navedl míč na silnější nohu a krásnou ranou vrátil římskému celku vedení v zápase!

Ani to ale římskému celku na výhru nestačilo, protože jeho obránci si opět vybrali slabší chvíli a inkasovali. Pouhých pět minut na hřišti stačilo střídajícímu Simonemu Pepemu k tomu, aby se z přímého volného kopu prosadil! Rozhodnutí musela podpořit až technika, ale nakonec se Chievo mohlo radovat z vydřeného bodu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Lech

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele