7. kolo
03.10.2015 18:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Carpi diem

Turínské FC dnes v podvečer padlo! Léčba novým trenérem Carpi hodně prospěla a nováček soutěže si připisuje tři body. O ty se postarala vlastní branka Padelliho a gól Matose.

Favorizovaný Turín vstoupil do utkání v poměrně očekávané sestavě, takže před brankářem Padellim jsme se opět dočkali obranné trojice v podání Bovo, Glik a Moretti. Pětičlennou zálohu tvořili Zappacosta, Vives, Gazzi, Benassi a Gastón, zatímco v útoku měli řádit Quagliarella s Maxi Lópezem. Domácí měli jednu výhodu a tou byl nový trenér. Změna na trenérském místě vždy působí pro soupeře hodně nepříjemně. Pro dnešní zápas trenér Sannino vybral pětičlennou zálohu v podání Letizia, Fedele, Cofie, Martinho a Silva, před nimiž působili Matos a Borriello.

Domácí se vůbec nezalekli slavnějšího a zkušenějšího soupeře. Od prvních minut byli Turínu vyrovnaným soupeřem. Dokonce musel hosty zachraňovat až brankář Daniele Padelli, který zneškodnil skvělým zákrokem akci Rydera Matose. Turínu hodně chyběl Daniele Baselli, bez něhož Býci postrádali lehkost a fotbalové vidění při kombinacích.

Carpi se naopak velmi často dostávalo až k vápnu Turínu, kde mu ale ještě snadněji vystavovala stopku tříčlenná obrana Granaty. Turín toho směrem dopředu moc nepředváděl a většinu jeho ofenzivního snažení představovaly nákopy od stoperů směrem na dvojici Quagliarella a López. Carpi se po rychlé kombinaci dostalo skrze Fedeleho k centru, na nějž Matos těsně nedosáhl!

Po přetaženém centru z hloubi pole míč přeletěl nabíhajícího Maxiho Lópeze, jenže Carpi nebylo v bezpečí. Na hranici vápna si totiž seběhl obránce Gaston Silva a dělovkou vyprášil rukavice brankáře Belece! Po akci Vivese se míč dostal až k Maximu Lópezovi, který se sice obtočil kolem svého strážce, jenže pak vypálil jen slabou střelu.

Maxi López, který aktuálně bojuje o prodloužení kontraktu, se rval na hrotu s obranou Carpi velmi tvrdě, ale zadáci nováčka soutěže v čele se zkušeným matadorem Zaccardem působili velmi jistě. Deset minut před koncem první půle Gaston Silva poslal skvělou nahrávku na Lópeze, který si udělal tělem prostor a vypálil. Mířil však těsně vedle!

Do druhé půle museli Býci přidat, pokud chtěli tři body. Jakékoli šance obou týmů na vstřelení kýžené první branky kazila jediná věc - špatná finální fáze. Turínský celek nedokázal dopravit solidní míč Quagliarellovi či Lópezovi, to samé však platilo o duu Borriello a Matos, kteří byli odříznuti. Přesto se skóre měnilo. Po ráně Gabriela Silvy se míč odrazil od tyče do zad marně zasahujícího brankáře Padelliho, který si tak vstřelil kuriózní vlastní gól!

Teď už Turínu nezbývalo nic jiného, než vrhnout všechny síly do útoku. Sanninova léčba naopak účinkovala skvěle. Trenér Ventura už se na trápení svých svěřenců nemohl dívat a na hřiště poslal Acquaha místo Gazziho. Turín musel hrát do plných a jeho kombinace často postrádaly nápad či více pohybu. V rámci střídání sil přišel na hřiště vysoký útočník Andrea Belotti, jemuž uvolnil místo zkušený veterán Fabio Quagliarella.

Ale situace byla pro Turín ještě horší. Marco Borriello totiž našel na zadní tyči nabíhajícího Rydera Matose a ten prostřelil brankáře Padelliho!

Býci se ale nevzdali a téměř ihned odpověděli. Sudí Carmino Russo totiž pískal pokutový kop, jehož úspěšným autorem se stal zkušený kanonýr Maxi López! Ani to ale nestačilo. Turín dnes po nepovedeném výkonu prohrál s nováčkem soutěže! Carpi diem...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se musí bodovat! 3 body nám zajistí "pobyt" v horních patrech tabulky! nic jiného si ani nepřipouštím! forza torino!

Reagovat
Zark

citizen = man city, bejku

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele