2. kolo
30.08.2015 20:45 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Carpi FC - Inter Milán 1:2

Trenér Interu Milán Roberto Mancini po dnešním utkání opět o něco zestárl a zešedivěl. Jeho svěřenci neměli mít s nováčkem z Carpi velkém problémy a měli si připsat jednoznačný výsledek. To se ale nestalo, o vydřené výhře rozhodl stejně jako v prvním kole až minutu před koncem Stevan Jovetič!

Inter nakonec vyhrál v Modeně 2:1, ale zápas si úplně zbytečně sám zkomplikoval. Na druhou stranu je potřeba říci, že Carpi bránilo celý zápas velmi zodpovědně.

Inter měl sice v prvním poločase územní převahu, stejně jako v celém utkání, takřka 70% držení míče, ale do žádných velkých šancí se nedostával. Carpi se před svým pokutovým územím opevnilo dobře a jak už bývá zvykem, čekalo na vhodné okamžiky pro brejkové situace. Jedna taková nastala už v deváté minutě a unikající Wilczek se dokonce dožadoval pokutového kopu. Obránce Murillo šel sice do souboje nekompromisně, ale jako první zasáhl míč. Další krušné chvílky přichystal Handanovičovi až ve 27.minutě Matos, jeho táhlou střelu na zadní tyč Handanovič fantasticky vyškrábl, ale veškeré vzrušení bylo díky zvednutému praporku marné.

Ve 32.minutě se Interu podařilo odemknout domácí defenzívu a vstřelit gól. Po centru na zadní tyč se k míči dostal Stevan Jovetič, Brkič sice povyběhl, ale míč nedokázal zachytit, načež se černohorský útočník objevil společně s Palaciem sám před úplně prázdnou brankou a nabídnutou příležitostí nepohrdl - 1:0 pro Inter. Nerazzurri se tak dostali do vedení poněkud šťastně, kdo ale čekal jejich další nápor, ten byl zklamán. Naopak tři minuty před odchodem do šaten nebezpečně pálil Fedele a Handanovič musel vytáhnout další skvělý zákrok. Inter si vedení v první půli udržel, ale že by herně přesvědčil, to se tedy rozhodně nedalo říci.

Roberto Mancini nabádal o přestávce své svěřence, aby se více tlačili do koncovky a utkání pokud možno hned z kraje rozhodli druhým gólem. Aktivita Nerazzurri skutečně nepolevovala, ale žádné stoprocentní šance nepřibývaly. Inter sice vzadu nemusel řešit žádný výraznější moment, ale s výsledkem si přeci jenom zahrával.

Čtvrthodiny před koncem zápasu se musel po dlouhé době předvést Samir Handanovič, když zkrotil Wallacovu přihrávku na Matose. Slovinský brankář pak neměl problém ani s pokusem Di Gauida. Nicméně jak už bylo řečeno, Inter si zkrátka koledoval o vyrovnání a nakonec se ho také dočkal. V 81.minutě sklepl Lasagna míč pro Wallace a ten I z těžkého úhlu dokázal dostat míč za Handanovičova záda - 1:1.

Domácí stadion byl v euforii, Interu sice byla remíza málo, ale čas začal pro něj utíkat velmi rychle. V 88. minutě pak přišel další klíčový moment celého utkání. Freddy Guarín dostal přesný míč do vápna, v něm zasekl obránci Silvovi, aby jím byl následně faulován a penalta byla na světě. Kolumbijský záložník to udělal velmi dobře a přišla tak další zářivá chvíle pro Stevana Jovetiče. Útočník Nerazzurri si postavil míč a proměněnou penaltou zajistil vedení 2:1. V posledních minutách už Inter zdržoval, natahoval čas a utkání dohrál na polovině Carpi. Juan Jesus měl na kopačce ještě třetí gól, ale minul vzdálenější tyč. Inter porazil nováčka Carpi těsně 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Koukejte tu vyhrát 1:3 INTER

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele