25. kolo
12.02.2016 20:45 CET
1 : 3
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

AS Řím šťastně porazilo Carpi

Římskému celku to hodně dlouho trvalo, ale nakonec se Vlci radují z jasné výhry. A raduje se i Edin Džeko, který konečně prolomil smůlu a na svůj účet si připsal jednu branku.

Vlci byli jasným favoritem utkání s domácím Carpi. Kdekdo možná čekal, že blížící se utkání Ligy mistrů s Realem Madrid okleští sestavu Vlků o podstatné hráče. Trenér Spalletti ale nehodlal nic ponechat náhodě. Nasadil Džeka, Manolase, Florenziho s kapitánskou páskou i rychlíka Salaha.

Carpi bylo před utkáním jasným outsiderem a potvrzovala to mimo jiné i základní sestava. Do ní se proti Římu vešli Letizia, Mancosu, Mbakogu nebo Belec s Grimim. Hlavní práce ale byla svěřena obráncům. Jako první se do šance dostal Edin Džeko, jenže bosenský útočník není ve formě a míč hlavou minul!

První minuty se ani jednomu týmu nedařilo získat kontrolu nad utkáním a ačkoli mělo AS častěji míč na kopačkách, překonání obrany Carpi pro něj představovalo velký problém. S přibývajícím časem se snaha Giallorossi stala více a více křečovitou, což hráčům na obou stranách ztěžoval terén. Po celou sobu utkání totiž trávník smáčel déšť, který dělal kombinační hře AS velké problémy.

Po třiceti minutách se míč dostal k hlavě útočníka Edina Džeka, ale bosenský hráč jej poslal jenom do míst, kde se pohyboval pohotový brankář Belec. Aktivní výpady dvojice El Shaarawy - Florenzi zpravidla končily v zámezí a ani jednomu z ofenzivních hráčů Vlků se nedařila finální fáze. První opravdu velkou šanci utkání spálil Mohamed Salah. Tomu krátce před koncem první půle posunul hlavou míč Džeko, jenže egyptský útočník pálil sám před brankářem jen do břevna!

AS muselo přidat, protože k bodům mělo daleko. Ve druhé půli jej čekal tradiční úbytek ail, těžší terén a zároveň odhodlanější soupeř. Deset minut po změně stran se na hřiště podíval Lasagna, který rázně promluvil do vývoje utkání. Ještě před tím ale sledoval, jak se radují hosté. S míčem u nohou postupoval francouzský bek Lucas Digne. Když viděl, že se mu nikdo z protihráčů nevěnuje, vypálil. Rána se mu tak povedla, že brankář Belec neměl šanci.

Carpi se ale nevzdalo a AS čekala ještě dlouhá cesta za body. O pět minut později totiž Antonio Rüdiger udělal fatální chybu, nechal se od míče odstavit Mbakoguem a sledoval, jak jeho sok nahrává právě střídajícímu Lasagnovi. Ten už jen posunul míč do sítě a bylo srovnáno.

Dvacet minut před koncem se Vlci nadále trápili. Edin Džeko nahrával na volnějšího a lépe postaveného Radju Nainggolana, který ale brankáře Belece na švestkách nenachytal. Ještě deset minut před koncem utkání drželo Carpi skvělý výsledek, ale nakonec mu přeci jen došly síly. Výbornou práci odvedl Salah, který vybojoval míč a následně jej předložil Edinu Džekovi. Ten už měl úlohu snadnou a míč poslal do sítě.

Ani s tímto výsledkem se ale římský celek nechtěl smířit a zasadil soupeři ještě jednu ránu. Třetí branku AS a druhou v posledních deseti minutách měl na svědomí Mohamed Salah, který byl v pravý čas na správném místě. Jeho pohotovou dorážku z blízkosti nemohl brankář Belec zastavit za žádných okolností. Carpi tak znovu potvrdilo, že statisticky nejhorší má prvních a posledních patnáct minut. AS se dočasně posouvá na třetí místo, i když ani dnes to nebyla žádná hitparáda.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Remka

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele