11. kolo
01.11.2015 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Bologna FC - Atalanta Bergamo 3:0

Premiéra Roberta Donadoniho, nového kouče na lavičce Boloni, vyšla na výbornou. Domácí smetli Atalantu Bergamo tříbrankovým rozdílem a na nesestupové Frosinone ztrácí jen jeden bod. Všechny branky padly až po změně stran, když se prosadili Giaccherini, Destro a Brienza.

Domácí po porážce s Interem odvolali trenéra Delia Rossiho a toho nahradil Roberto Donadoni. Situace domácích je v tabulce kritická, Boloňa potřebovala bodovat a to byl pochopitelně první velký úkol nového kormidelníka. Atalanta byla ve zcela jiném rozpoložení, v lize se jí daří a naposledy přehrála silné Lazio 2:1.

Bergamo sice nezačalo nijak úchvatně, ale mělo první velkou šanci zápasu a kdyby šlo do vedení, vývoj zápasu mohl být zcela jiný. Jenomže útočník Denis z dobré pozice hlavičkoval mimo a o několik minut později se marně dožadoval pokutového kopu Gomez. Nutno ale podotknout, že Gomez pádu v pokutovém území hodně přidal. Ve 36.minutě zlikvidoval Mirante další velkou šanci Atalanty a jestli někdo mohl být s poločasovým nerozhodným výsledkem nespokojen, byli to hosté.

Ve druhé půli totiž zahájila vlastní koncert Boloňa. Nejprve z malého vápna nebezpečně hlavičkoval Rossettini a krátce po něm otevřel skóre utkání Emanuele Giaccherini. Někdejší italský reprezentant vlétl do pokutového území a neomylně přesně vypálil - 1:0 pro Boloňu. A než se Atalanta stačila vzpamatovat, inkasovala druhý úder. Mattia Destro převzal přesně na hranici šestnáctky balón a rovněž on přesně k tyči zakončil - 2:0 pro Boloňu.

Radost v ochozech stadionu Renata Dall'Ara byla obrovská a domácí fotbalisté ji ještě umocnili třetí brankou. Franco Brienza z velké dálky napřáhl a fantastickou střelou rozhodl o vítězství Boloni. Golman Sportiello mohl plachtit vzduchem jak chtěl, ale na balón nedosáhl. Atalanta své šance z prvního poločasu promarnila a jelikož v tom druhém třikrát inkasovala, odjíždí s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele