24. kolo
06.02.2016 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Fiorentina zaváhala, Bologna bere bod

Fialky se do Florencie vrací jen s bodem na kontě. I ten pro ně ale nejspíš hodně znamená, protože utkání s Bolognou musely dohrávat v oslabení a domácí naopak převzali aktivitu v utkání.

Tým trenéra Paula Sousy se dnes odpoledne nedokázal vrátit do boje o titul a ztratil dva body, se kterými podle papírových předpokladů neměl mít problém. Je však pravda, že Fiorentina mohla přijít ještě o mnohem víc, protože jí docházely síly a hrála v početním oslabení poměrně dlouhou dobu. Fialky sice vedly zásluhou gólu Bernardeschiho, jenže o chvíli později srovnal na konečných 1:1 Giaccherini.

Bologna vsadila na silový střed v podání hráčů Donsaha, Diawary a Taidera, do útoku se dostal Mattia Destro. Fiorentina byla favoritem tohoto utkání a navíc hrála prakticky v plné síle. Nastoupili Bernardeschi, Vecino, Valero, Pasqual, Tello nebo Babacar, který soutěží s Kalinićem o post jedničky v útoku. V prvních chvílích utkání se ale do šancí moc nedostával a naopak útočila spíše domácí ekipa.

Až se zlomem desáté minuty se Khouma Babacar začal dostávat k míči i v blízkosti pokutového území domácích a několikrát se slibně rozjížděl. Dvakrát ale zakončoval mimo. Stejně tak se zastřeloval španělský záložník Borja Valero, jenž bránu netrefil. Deset minut před koncem první půle se fanoušci Violy už málem zvedali ze sedadel, když se v pokutovém území soupeře dostal k míči Babacar. Jeho rána ale prolétla těsně nad.

A do podobných míst zamířil balon také z kopačky Borjy Valera. Suma sumárum, Fiorentina nepředváděla nic, za co by si zasloužila ovace ve stoje. I proto byl o poločase ze hřiště stažen mladík Khouma Babacar, který trenéra Sousu nepřesvědčil. Nahradil jej samozřejmě ostřílený kanonýr Nikola Kalinić. Po akci Federica Bernardeschiho vypadala Fiorentina jako politá živou vodou. Jenže pak přišel šok.

Matías Fernández neudržel nervy na uzdě a zbytečně fauloval. Viděl za to od sudího Bantiho žlutou kartu, a protože měl už druhou, musel do sprch. Fiorentina hrála v oslabení, ale to jí moc nevadilo. Hned vzápětí totiž vstřelila branku. Hrdinou se stal mladík Federico Bernardeschi, který si poradil v zajímavé šanci a prostřelil brankáře Angela da Costu!

Jak krátká ale byla radost Violy! Domácí Bologna se totiž vrhla do útoku a jen o čtyři minuty později se dočkala vyrovnání. Emanuele Giaccherini se totiž dostal k míči na hranici vápna a krásnou ranou zakončil kombinační hru přes brankáře Tătăruşanua - 1:1.

Dvacet minut před koncem se navíc brankář Tătăruşanu musel znovu vytáhnout - doslova -, aby zneškodnil krásný pokus z větší vzdálenosti. Svou roli ale zvládl a míč směřující pod břevno vytáhl nad něj. I Bologna umí zapnout a ukázala to v samém závěru, neboť s bodem se smířit nechtěla. Z tlaku ale rezultovala jen hlavička střídajícího Sergia Floccariho, který mířil jen do dobře postaveného hostujícího brankáře.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Houfi

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Noustress

u kočiek sa mi giaccherini absolutne nepacil a bol som rád že vypadol, docela ma prekvapuje jeho forma, snád ostane natrvalo, Bologna velmi sympatická

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele