28. kolo
06.03.2016 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Juventus nedopustil překvapení a porazil Atalantu

Pokud si Neapol chtěla udělat radost a doufala, že jí pomůže třeba Atalanta, nebyl to dobrý nápad. Atalanta sice proti Juventusu srdnatě bojovala, ale nestačila Staré dámě po fyzické ani kvalitativní stránce. Hosté si do Turína vezou výhru 2:0.

Pořadí na čele Serie A se nám nijak výrazně nemění, o což se dnes odpoledne postaral také Juventus. Tým trenéra Maxe Allegriho nenechal domácím hráčům v Bergamu ani bod a připsal si naopak všechny tři. V obraně hostí jsme viděli jména jako Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli nebo Evra, do utkání naskočil i Roberto Pereyra, který překonal zdravotní problémy a rozhodl se zatápět obráncům Orobici vedle Dybaly a Mandžukiće.

Těmi byli zejména Tolói, A. Masiello, Paletta a Conti. Velká pozornost se týkala také mladého brankáře Sportiella, který v Atalantě dlouhodobě podává dobré výkony a pomalu ji ambicemi i schopnostmi přerůstá. Do útoku naskočilo duo Monachello, Borriello, které podporovali i Kurtić s de Roonem. Hosté byli od úvodu utkání jednoznačně mnohem aktivnější a pokusy Dybaly nebo Mandžukiće určitě stály za povšimnutí.

Obránci Atalanty si s nimi ale dokázali poradit a chtěli co nejdéle udržet čisté konto. Po nákopu ke vzdálenější tyči se snažil prosadit Borriello, kterého si ale obránci Juve velmi dobře všímali. Hodně aktivním hráčem v dresu hostí byl určitě Paul Pogba, který vymýšlel akce a sám je taky zakončoval. Jako první se ale prosadil někdo jiný, možná hráč, od kterého se to vůbec nečeká. Po centru do vápna se totiž balon dostal k Andreovi Barzaglimu, kterého si obránci Orobici vůbec nevšímali. Zkušenému stoperovi nedělalo problémy zavěsit - 1:0 pro Juve.

Následná spolupráce mezi Marchisiem a Pogbou skončila zakončením prvního jmenovaného, který však pálil nad. Atalanta se rozhodla, že vyleze z ulity zvané defenzíva, a začne dělat Juventusu ve snaze o tři body taky nějaké problémy. Postupem času srovnala krok a chtěla srovnat i skóre. Juventus ale v poklidu bránil a převyšoval ji nejen centimetry, ale především kvalitou. První poločas uzavřela nepříliš povedená rána mladíka Monachelly.

Atalanta se samozřejmě neubránila chybám v obranné linii a Juventusu nechybělo mnoho, aby prostřednictvím Paula Pogby potrestal toto zaváhání. Trenér Edy Reja, který by byl rád, aby mu lidé, které potkává, ještě nějaký čas mohli říkat trenére, poslal na hřiště ofenzivního rychlíka D'Alessandra. Mandžukič se dostal do individuálního souboje se Sportiellem, jenže poslal balon jen do Masiella.

Hodně zajímavě vypadala výměna mezi Paulem Dybalou a spoluhráčem Khedirou. Ten mu nakonec balon vrátil a Dybala mu poděkoval střelou. Napálil ale jen Palettu, kterého sice ono místo chvíli bolelo, ale mohl být rád, že se míč nepohybuje v síti. Kurtič sklepl hlavičkou na de Roona. Ten mu poté chtěl balón vrátit, jenže s tím zásadně nesouhlasil pozorný Claudio Marchisio. Deset minut před koncem pálil nepřesně Marco Borriello, který se nechal vyrušit nejblíže postaveným obráncem.

Unaveného Pereyru vystřídal Alex Sandro a předvedl pár pěkných úniků po křídle. Prosadil se ale jiný střídající hráč. Byl jím mladý talent Mario Lemina, který se v Turíně učí vysokému umění fotbalovému od těch nejlepších. A že se učí rychle, to ukázal pár minut po svém příchodu. Skvěle pronikl mezi obránci Atalanty, nevšímal si jejich agresivních narážek na vlastní osobu a po vzoru Tomáše Rosického napálil míč šajtlí do prostor, kam Sportiello prostě nedosáhl - 2:0 pro Starou dámu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 buffon potřebuje ještě dvě vychytane nule .. přeju mu to !!je to vic než obdivuhodné chytat v takovém věku na takové urovni !! po mistrovství v rusku ukončí skvělou kariéru!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele