24. kolo
07.02.2016 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Řím doma těsně porazil Sampdorii

Spalletti vyzrál na Montellu a jeho AS doma hosty z Janova porazilo. Utkání bylo plné napínavých momentů a Dorii občas pokazila radost branková konstrukce, ale nakonec bere tři body právě domácí AS.

Trenér Spalletti se na domácí půdě potkal s člověkem, který jej provází ve velké části jeho dosavadní kariéry - Vincenzem Montellou. A ačkoli byli tito dva velcí kamarádi, dnes šlo jakékoli přátelství stranou. Montellovi jde o hodně, protože se jeho Doria trápí. A Spalletti chtěl dohánět ztráty celků před sebou. Navíc na předzápasové konferenci tvrdil, že hledá svému celku "vlastní styl".

Dnes se i proto vrátil ke své oblíbené hře bez vyloženého hrota, Džeka nechal na lavici náhradníků a do boje vyslal ofenzivní trident v podání Perottiho, Salaha a El Shaarawyho. Do obrany vyslal Manolase s Rüdigerem a Zukoanovićem, počítat mohl i s uzdraveným Florenzim.

Doria měla v kádru hráče, který měl s AS určitou spojitost. Do základu se dostal brazilský bek Dodo zapůjčený z Interu, který ve Věčném městě hrával. O ofenzívu se starali zejména Muriel, Soriano a Correa. Do hry se dostal i mladý Slovák Ivan. Nová posila ze Slovenska, Milan Skriniar, začala jen na lavičce.

Obránce Maicon nedávno říkal, jak negativní pocity hráči mají, když jsou sektory vyhrazené pro fanoušky prázdné. I dnes zely některé z nich prázdnotou. O to větší podporu měli na práci zbylí věrní fanoušci obou celků (zdravíme Tonyho). Doria se od prvních minut rozhodně nedržela zpátky a hned dvojice soupeřů musela bránit průnik Muriela.

Brankář Viviano neměl zrovna štěstí při odkopu a míč se přes El Shaarawyho dostal až k Zukanovićovi, který jej poslal jen do obránce Moisandera. Prakticky sám před Vivianem se ocitl Miralem Pjanić, kterého skvěle našel Alessandro Florenzi. Někdejší záložník Lyonu však hlavičkoval hodně mimo! Prvních pár minut se Doria prakticky nedostala k míči.

Pak se AS pokusilo o zajímavý signál z rohového kopu, jenže Florenzi míč netrefil a umožnil tím hostům rychlý protiútok. Ten nakonec zastavila spolupráce mezi Maiconem a Manolasem. Krásný centr od rohu na opačné straně našel Pjaniće, jehož hlavička však mířila jen do náruče brankáře Viviana. Obrovskou šanci pak spálil El Shaarawy, kterého po rychlé kombinaci našel Salah. El Shaarawy však pálil hodně vysoko nad!

Další krásný pas od Maicona zastihl téměř nehlídaného Florenziho před Vivianem, jenže mladý Ital těsně na míč nedosáhl. Mnohem lépe to po delší pasáži bez šancí provedl Alessandro Florenzi. Nejprve Sampdoria zahrávala standardní situaci a míč sebral právě univerzál Florenzi. Po rychlém sprintu nahrával na druhou stranu Maiconovi, jehož centr se shodou okolností dostal právě k Florenzimu. A sympatický mladík celou akci zakončil povedenou hlavičkou!

Do druhé půle už nenastoupil Zukanović, kterého nahradil uzdravený bek Digne. AS vlétlo na svého soka i hned po nástupu ze šaten a jedna rychlá kombinace střídala druhou. Výsledkem obléhání Vivianovy brány byla nahrávka El Shaarawyho na Diega Perottiho, který hned z první napálil míč do sítě - 2:0.

Vlci neustávali a do další šance se dostával Miralem Pjanić. Jenže jeho rána směřovala jen do boční sítě! Montella proti AS prohrát nechtěl a v naději srovnání poslal na hřiště Fabia Quagliarellu. A výsledek se brzy dostavil, protože Doria vstřelila kontaktní branku. Brankář Szczesny nemohl mít čisté svědomí, protože střelu tečovanou Fernandem pustil za svá záda!

Pár minut coby další šanci dostal Edin Džeko, který vystřídal unaveného Maicona. Po chybě obrany se hnali tři hráči Vlků na Viviana, jenže rána z voleje od El Shaarawyho směřovala mimo! Na trávník se dostal i "domácí" Antonio Cassano. Hráč milovaný i nenáviděný měl změnit výsledek ve prospěch Dorie.

A to se mu málem povedlo, protože v závěru utkání se díky rychlé kombinaci dostal až před brankáře, jenže Szczesny skvěle zasáhl a míč vyrazil! Další obrovskou šanci po centru Cassana spálil Cassani, který v akrobatické pozici pálil jen do břevna! Následně míč dostal mimo nebezpečí Kostas Manolas.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele