35. kolo
25.04.2016 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Řím porazil Neapol!

Domácí AS dokázalo porazit Neapol a zdramatizovalo boj o druhou příčku! Ačkoli to dnes odpoledne bylo utkání dvou vyrovnaných celků a místy byli hosté lepší, po příchodu Tottiho rozhodl krásnou ranou Radja Nainggolan!

Před římským celkem se otevírala ideální šance na to, jak ještě alespoň trochu zdramatizovat boj o druhé místo. To aktuálně okupuje právě Neapol, která si svou pozici chtěla uhájit. Pomoci jí k tomu mohl i kanonýr Gonzalo Higuaín, který se po uplynutí trestu vrátil do sestavy. Podporovali jej hráči jako Hamšík, Callejón, Mertens nebo Allan. Do brány se opět postavil brankář Pepe Reina, který se stihl uzdravit.

Domácí Vlci mohli opět spoléhat na Miralema Pjaniće, kterému se proti Neapoli tradičně daří. Kromě něj se stihl uzdravit i obránce Antonio Rüdiger, jehož případná absence by pro domácí byla hodně velkou mezerou. Kapitán Totti i přes skvělé minulé kolo zůstal jen na lavičce, kde mu dělal společnost kromě trenéra Spallettiho také kanonýr Edin Džeko.

Od prvních minut byla jasné, že se střetávají dva hodně ofenzivní celky. Nejprve z voleje pálil těsně nad Mohamed Salah a na druhé straně nakonec neuspěl Dries Mertens. Zatímco Neapol ale zvládala rychlou kombinaci na jedničku, domácí se často dopouštěli nepřesností. Vlci se nemohli dostat do tempa a příliš často ztráceli míč.

Neuplynulo ani dvacet minut od začátku utkání, když se vrásky na čele trenéra Spallettiho začaly množit. Manolas po souboji s Higuaínem vypadal hodně otřeseně a nakonec nebyl schopen v utkání pokračovat. Do hry se díky tomu dostal Ervin Zukanović, proti kterému měli rychlí útočníci Neapole větší výhodu. Po pětadvaceti minutách si skvělý míč ze středu pole našel José Callejón, jenže jeho branka nemohla platit kvůli ofsajdu.

Po třiceti minutách se dral do zakončení Gonzalo Higuaín, jenže po souboji s obránci AS ztroskotal na skvělém brankáři Szczesnym! Pjanić posléze naháněl Driese Mertense jen marně, takže raději faulova, než aby se belgický rychlík dostal do úniku. Logicky tak musela přijít žlutá karta. Jinak se však hrálo bez větších agresí. Až pět minut před koncem první půle se hráči AS vrhli do útoku a hosté museli faulovat. Nainggolana nejprve skolil k zemi Koulibaly, zatímco v akci pokračoval Salah. Toho zase sestřelil Ghoulam.

Směrem k bráně Pepeho Reiny AS hrálo víceméně výhradně na rychlíka Salaha, který však nedostával větší podporu kolegů. Domácím se situace zkomolikovala kvůli zranění kapitána Florenziho, kterého do druhé půle zastoupil veterán Maicon. Neapol začala více tlačit a dostala zajímavou šanci díky faulu Antonia Rüdigera. Jenže pokus Marka Hamšíka v klidu kryl brankář Szczesny. Vpřed mohl jít Stephan El Shaarawy, jenže v klíčovém momentě podklouzl.

Po hodině hry hrála stále častěji Neapol a domácí spíše spoléhali na rychlost El Shaarawyho se Salahem. Římský celek se dral statečně dopředu, jenže byla to Neapol, která kontrolovala hru. Do obrovské šance si nabíhal Stephan El Shaarawy, jenže těsně před jeho zakončením odklidil míč na rohový kop Raul Albiol! Trenéru Sarrimu došla trpělivost a poslal na hřiště Lorenza Insigneho. Svůj 31. gól mohl vstřelit Gonzalo Higuaín, který však obrovských zmatků v obraně AS nevyužil a vytěžil jen rohový kop.

Obrovskou šanci před koncem utkání promrhal Marek Hamšík, který mohl dorážet pokus Gonzala Higuaína po chybě brankáře Szczesnyho. Jenže slovenský záložník pálil mimo prázdnou bránu! A to se stalo Neapoli osudným. V době, kdy už po pažitu běhala římská ikona, se z nenápadné akce vyklubala akce rozhodující. Od Tottiho přes Maicona se balon dostal k Salahovi, ten jej posunul na střed vápna k Nainggolanovi a jeho umístěná rána stanovila konečný výsledek!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

věřím v jedničku .... 1:0 Totti v 81min

Reagovat
smazaný uživatel

pokud Francesco nastoupí alespoň na 6 minut a 36 vteřin, tak nepochybuji o vítěztví AS

Reagovat
scr

povedlo se :)

Reagovat
kopajda

tip eurofotbalu? výsměch...

Reagovat
smazaný uživatel

Mají možná hezký sloh , ale o fotbale ví piču. Nebo možná by věděli , ale dnes se nikdo za 30 litru nepřetrhne.

Reagovat
kopajda

pak taky nechápu jak na domácí tým může být horší kurz, když ti soupeři jsou vyrovnaní...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele