2. kolo
30.08.2015 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Řím porazilo Juventus Turín těsně 2:1

Domácí AS dnes v podvečer porazilo svou nemesis z Turína a nutno říct, že zcela zaslouženě. Vlci byli prakticky po celý zápas lepší, pouze nepozornost v závěru je stála klid. Za Giallorossi se trefili Pjanić a Džeko, zatímco za hosty srovnával Dybala.

Souboj dvou nejvěštích favoritů v boji o mistrovské Scudetto začal několika překvapivými tahy na obou stranách. V ofenzívě domácího týmu chyběl opět kapitán Francesco Totti, místo Leandra Castána v obraně nastoupil Daniele De Rossi. První debut si připsal mladý Francouz Lucas Digne, na opačné straně nastoupil Alessandro Florenzi. Hosté nastoupili bez Roberta Pereyry a Juana Cuadrada, v útoku se o rozruch starali Mario Mandžukić a Paulo Dybala.

Domácí Vlci chtěli nechat zapomenout na minulou nemastnou-neslanou remízu s Hellasem Verona a trenér Garcia chtěl od svých hráčů vidět mnohem vyšší tempo. To mu jeho svěřenci splnili hned od prvních minut, protože jich před bránou zkušené legendy Buffona bylo všude plno. Obránci Staré dámy jen těžko odvraceli centry na vysokého Edina Džeka.

Po rychlé kombinaci s Mohamedem Salahem se blýskl první velmi povedenou střelou Iago Falqué, který však mířil nad bránu. AS sázelo na rychlé protiútoky, ale hned ten první, když se pět domácích hráčů řítilo na čtyřčlennou obranu Juventusu, nezakončil Florenzi příliš povedeně. Vlci kontrolovali střed pole, zejména díky trpělivosti Keity a výbušnosti Nainggolana. Stará dáma spoléhala spíše na individuální výkony hvězd Pogby, Dybaly a Mandžukiće.

Garciovi svěřenci začali posílat do vápna jeden centr za druhým, jenže téměř vždy naráželi na blyštivou hlavu pozorného Chielliniho. Po další rychlé kombinaci už ani Chiellini nezachránil Juventus, protože ránu Miralema Pjaniće musela zastavovat až tyč! Juventus začal být více nervózní a po dalším Chielliniho kontaktu s Pjanićem už zkušený sudí Rizzoli zkrátka musel udělovat žluté napomenutí. Ke konci první půle se hra uklidnila a rozdrobila na více přerušení.

Ofenzivní hráči Juventusu napadali bránu zkušeného Poláka Szczesnyho jen sporadicky, AS ztratilo rytmus a spíše obléhalo pokutové území soupeře bez nápadů. Na Mandžukiće směřovaly převážně vysoké míče, které zkušený hrot nezachytával. Spolehlivě naopak pracovala stoperská dvojice Manolas - De Rossi. Obrana byla nejvytíženější řadou také u Juventusu Turín.

Při rohovém kopu Staré dámy vyrobil poziční chybu Alessandro Florenzi, který neuhlídal náběh protihráčů a nechal hosty vypálit. Naštěstí pro domácí se obrana na čáře semkla a míč vyrazila. Následný pokus Martina Cacerése už byl jen nepřesnou navštívenkou. Rizzoli ponechal výhodu římskému celku, když se do vápna soupeře hnal Seydou Keita, jenže ten nenašel centrem nikoho. Následně se k zakončení dostal Miralem Pjanić, jehož rána však byla pro Buffona pochoutkou.

Při přechodu AS do útoku se sice na prvních pár metrech s míčem mohlo hovořit o zrychlení, ale blíže k vápnu se snahy římského celku staly opět sterilní. Z klidu vyrušil Buffona až Edin Džeko, který se pohyboval na hraně ofsajdu a stihl vypálit. Italský brankář se však zaskvěl rychlými reflexy a nohou míč vyrazil!

Miralem Pjanić je osobou velmi kritizovanou téměř každou sezonu. Muž, který vyniká technikou a kreativitou má nahrazovat stárnoucího Tottiho, často nenaplňuje potenciál. Dnes se mu ale velmi dařilo. Dostal sice žlutou kartu, ale další standardní situaci již ovládl. Postavil se k volnému přímému kopu a poslal jej krásně přes zeď mimo dosah Buffona!

Na to trenér Allegri přirozeně musel reagovat a na hřiště poslal AlvaraMoratu. A jeho přítomnost se téměř hned projevila. Daniele De Rossi zahrál nejasnou částí těla a Rizzoli ji posoudil jako ruku. Juventus samozřejmě žádal pokutový kop, avšak nebyl vyslyšel. Z následné standardní situace Dybala sice pálil nebezpečně, avšak pár metrů mu chybělo.

Buffon musel rychle k tyči, aby vyrazil hodně štiplavou ránu belgického brouska Nainggolana, ale vše zvládl. Na hřiště se podíval i Roberto Pereyra, který vystřídal dnes nepříliš výrazného Stephana Lichtsteinera. Byli to ale Vlci, kdo málem vstřelil druhý gól. Pjanić se nadvakrát dostal k centru ze strany a Džekovi do rány na poslední chvíli vstoupil Giorgio Chiellini.

Po dalším žlutém napomenutí musela následovat červená karta pro Evru, který ji dostal a oslabil svůj celek. Sotva se na hřišti objevil ještě před několika hodinami nechtěný Juan Iturbe, Evra dostal po zákroku na něm červenou kartu a z následné akce našel Iago Falqué skvěle hlavu Edina Džeka, který vstřelil druhý gól!

Přesto však brankář Szczesny neudržel čisté konto. AS hrálo až moc klidně a darovalo míč Juventusu. Obránci AS se nevrátili včas, z čehož těžil Paulo Dybala. Mladý Argentinec v pohodě posunul míč do sítě a vstřelil kontaktní gól - 2:1.

Juventus začal opět hrát, jako by šlo o body. A málem se Vlkům jejich neefektivita nevyplatila. Jen málo totiž chybělo Bonuccimu, aby vstřelil vyrovnávací gól! AS má však mezi třemi tyčemi mladého brankáře z Arsenalu, který se vymrštil a zachránil Věčné město!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (18)

Přidat komentář
scr

2:0 :)

Reagovat
Houfi

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:1 těším se na to

Reagovat
Slejdy

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Julian Draxler is Bianconero

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak tipuji 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Frantszek

2-1 (Radja, Edin- Dybala)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ED91

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej šlágr a není to v televizi jo?... magoři fakt...!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak 2:0 (12' Džeko , 84' Totti pen. )

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo ale až 19:30 na Sport 1 čiže nie LIVE. Ja som z toho tiež rozčarovaný, pretože sku....á Sport 1 kúpili práva na Seriu A od Digi sport (ten minulú sezónu nevynechal žiadny dôležitý zápas a Juve bolo v prenose stále), tak Sport 1 a Sport 2 ešte nevysielali priamy prenos zo Série A a to už bolo druhé kolo je mi na grcanie z nich.

Reagovat
kopajda

tak já myslím, že včera v novinách už psali, že juentus vyhraje, že to zase koupil což se potvrdilo už v první minutě...

Reagovat
smazaný uživatel

výýýýborně AS

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, že po takovým přebudování týmu bude trvat, než si to sedne, ale začínám mít lehké obavy..

Reagovat
smazaný uživatel

Na to se včera nedalo dívat. Juve prostě odešla záloha a ti hráči co tam včera běhali nevěděli co s tím balonem mají dělat tak to bez rozmyšlení nakopávali dopředu. Šlo vidět jak nikdo nechce nic zkazit, a přitom zkazili úplně všechno. Pogba ač ho mám rád měl být vyloučen už prvním poločase chtěl ale byl na to sám a bylo vidět jak je frustrovaný. No snad se ta mašina rozjede od příštího kola.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele