26. kolo
21.02.2016 20:45 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Vlci rozdrtili Palermo pěti góly

Domácí AS může slavit, protože dnešní utkání s Palermem mu k tomu poskytlo množství důvodů. Návratu na hřiště se dočkal Kevin Strootman, Vlci udrželi čisté konto a po dvou brankách vstřelili Salah i Džeko!

Trenér Luciano Spalletti si v podstatě upletl bič na vlastní osobu poté, co kvůli prohlášením do rádia odeslal domů ikonického Francesca Tottiho. Ten měl podle jeho slov hrát, jenže otevřeně popisoval věci, které by měly zůstat v kabině. I proto jej dnes zastoupil Džeko, Florenzi, Nainggolan nebo Salah. Po téměř roce se na lavičce objevil Nizozemec Kevin Strootman.

Palermo v podstatě nemá co ztratit. V chaosu, který vládne v prostorách kolem lavičky, je náročné podávat stabilní výkony, což Palermo bohatě dokumentuje. Dnes se proti římskému celku postavili hráči jako Hiljemark, Jajalo, Struna nebo Gilardino s Vázquezem. Ostrý zápas čekal mladičkého brankáře Alastru.

AS začalo svého soupeře napadat okamžitě po začátku a po šanci Florenziho se do pokutového území dral Mohamed Salah. Ten ustál souboj a ještě se pokoušel nahrávat na Edina Džeka, jenže nakonec se jednalo jen o odkop od brány Alastry. Do zajímavé pozice se po rychlém přechodu do útoku dostal Mohamed Salah, který ale zakončoval vysoko nad bránu. Palermo se spoléhalo spíše na pomalou kombinaci a hrálo hodně zatažené.

Rychlou pobídku od Salaha Pjanić nezpracoval a míč se tak ocitl v náručí brankáře Alastry. Ze strany domácích se zatím jednalo spíše o trpělivý výkon bez náznaků přílišné aktivity. Tu až na levé straně rozjel Lucas Digne, jehož centr musel odvracet Pezzella na rohový kop. O pár minut později padl v pokutovém území Palerma k zemi záložník Radja Nainggolan a sudí se ozval. Jenže pískal faul Belgičana na Jajala.

Nemálo lidí se směje výkonům Edina Džeka a zkušený útočník jim zprvu dal další velkou příležitost. Po akci Maicona zakončoval sám do prázdné brány, ale žalostně minul! "Epic fail", jak se podobným situacím často říká, však stejný hráč o pár minut později napravil. Spoluhráč a kamarád Miralem Pjanić jej našel ve vápně a Edin Džeko si zpracoval míč hrudí. Nikdo z obránců u něj nebyl včas, takže někdejší hráč Teplic nebo Manchesteru City chladnokrevně propálil Alastru. Nakonec tak našel své vykoupení za tragikomickou situaci - 1:0.

Vlci pokračovali v pohledné kombinační hře a po jednom z rohových kopů zakončoval Mohamed Salah. Ten nejprve udělal kličku svému strážci, jenže pak pálil vysoko nad. Po dalším dlouhém balonu od Nainggolana se ve vápně málem dostal k míči opět Džeko. Málem, protože těsně před ním odklidil balon Gonzalez. Džeko byl ke konci první půle povalen soupeřem a z následného volného přímého kopu mohlo AS navýšit svůj náskok. Jenže krásná rána Pjaniće skončila na tyči!

Giallorossi začali odvážněji také druhou polovinu utkání. Radja Nainggolan přenesl míč na druhou stranu vápna a z první míč nad napálil obránce Maicon. Palermo se sice pokoušelo o vysunuté napadání rozehrávky domácích, ale byli to právě jejich fanoušci, kteří si mohli zakřičet "rete". Po rohovém kopu od Alessandra Florenziho se míč snesl až na nohu Seydoua Keity, který jen tak píchl balon pod břevno - 2:0 pro Vlky.

Kdekdo si možná říkal, že bez Francesca Tottiho se bude AS v útoku trápit. Jenže spolupráce mezi Džekem a Salahem ukázala, že dnes večer se Vlci bez Tottiho obejdou. Džeko z první našel krásně Salaha, který ukázal Brugmanovi záda a krásnou ranou uklidil míč k tyči!

To však egyptskému rychlíkovi nestačilo. Radja Nainggolan krásně udržel míč při rychlém protiútoku, našel Mohameda Salaha a ten se nevzdal, ani když mu první pokus nevyšel. Udržel míč a z téměř nulového úhlu trefil bránu - 4:0 a Palermo se modlilo, aby se nezrodil další debakl.

Edin Džeko se dočkal ještě jedné branky po krásné akci Miralema Pjaniće, jenže dlouho neslavil - jednalo se o těsný ofsajd. Pak se trenér Spalletti trochu zavděčil domácím tribunám stále se na něj zlobícím kvůli "kauze Totti". Na hřiště totiž poslal znovuzrozeného Kevina Strootmana. Miláček tifosi to dokázal, uzdravil se a po téměř roce se dočkal ostrého zápasu!

Strootman ale určitě nebyl jediným hráčem Vlků, který si dnešní večer užil. Obrovskou úlevu musel cítit především Edin Džeko. Bosenského útočníka totiž našel krásným a citlivým centrem Diego Perotti a Džeko hlavou vstřelil svůj druhý dnešní gól!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
Houfi

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele