37. kolo
08.05.2016 12:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Řím poráží Chievo třemi údery

Fanoušci AS se vrátili na stadion a dočkali se hned několika vysněných cílů. Na hřiště se dostali Strootman s Tottim, AS vyhrálo rozdílem tří branek a ještě udrželo čisté konto. Chievo odjíždí z Věčného města bez bodů. Matchball ve prospěch AS.

Poslední domácí utkání římského AS v sezoně hostilo Chievo Verona a bylo, o co hrát. Domácím Vlkům šlo hlavně o druhé místo, k čemuž ale potřebovali večerní pomoc od Turína. Před domícím symbolem - kapitánem Tottim - se otevírala možnost zahrát si jubilejní šestistý zápas v nejvyšší italské lize! Nakonec ale začala ikona domácích jen na lavičce, stejně jako třeba Džeko nebo Strootman.

Do hry se naopak dostal Daniele De Rossi, který stále živí naději na evropský šampionát ve Francii. V útoku nastoupilo rychlostně založené trio El Shaarawy, Perotti a Salah. Pod dohledem sudího Celiho nastoupili hosté z Chieva, kteří v podstatě jen dohrávají vydařenou sezonu, s hráči jako Castro, Gobbi, Rigoni, Hetemaj, Pellissier nebo Floro Flores.

První minuty se i přes bouřlivou atmosféru vyznačovaly poklidnou dobou, dost možná ovlivněnou časem výkopu. Ani jeden z týmů nepůsobil příliš aktivně. I když se domácím dařila kombinace a hráli lépe, často to nestačilo ani na střelu z dálky. Brankáře Bizzarriho v podstatě ohrozil až Digne, který po deseti minutách zakončoval obléhání brány Chieva tvrdou ránou z boku. O minutu později nepochodil ani Radja Nainggolan, který pálil po zemi.

Před nějakou dobou se hodně hovořilo o zájmu Chelsea o záložníka Nainggolana, ale trenér Spalletti opakovaně vyjádřil přání, aby belgický záložník zůstal. A dobře věděl, proč to žádá. Nezbytnost a flexibilita Nainggolana se ukázala v 18. minutě, když se Nainggolan zapojil do rychlé kombinace s Florenzim a Salahem. Nahrávka z první od Nainggolana sice Salaha nenašla, ale když se k němu míč vrátil, belgický záložník propálil obranu Chieva přesně - 1:0.

Chievo se ještě více zatáhlo a navíc musel trenér Rolando Maran brzy využít první střídání. Za čáru s bolestivou grimasou odkulhal Massimo Gobbi, kterého vystřídal ofenzivně laděný M'Poku. Na bránu Wojciecha Szczesnyho se hosté nezaměřovali příliš často, ale když už se k ráně dostali, polský brankář musel být v pozoru. Jako po ráně Flora Florese, kdy míč jen s velkou námahou vyrážel mimo tři tyče!

Smůla Chieva pokračovala, protože po půlhodině musel ze hřiště odjet také Radovanović. Nouzové řešení se jmenovalo Giampiero Pinzi a trenér Maran asi doufal, že alespoň jedno střídání si bude moci nechat do druhé půle a podle vlastního uvážení. Povedená hra AS dělala oslabenému Chievu velké problémy a brzy se AS dočkalo další branky. Po faulu na De Rossiho našel Miralem Pjanić krásným centrem vysokého Antonia Rüdigera, který nebyl hlídán a zavěsil - 2:0 pro Vlky!

Chievo nepůsobilo vůbec živým nebo organizovaným dojmem, spíše z povinnosti a regulí dotvářelo atmosféru nadšeného Olimpica. Dominovalo AS, přičemž fanoušci netrpělivě očekávali nástup kapitána Tottiho či oblíbence Strootmana. Trenér Maran střídal hned zkraje druhého poločasu, když poslal na plac Gennara Sarda místo Castra. Zase ale hrálo AS, ať už to byla rána Antonia Rüdigera, nebo ať šlo o zakončení z voleje od Perottiho.

Po menší chybě domácí obrany si na krásný pas naběhl M'Poku, který ale tváří v tvář Szczesnymu napálil jen tyč! Pak už se stadion dostal do varu, protože se každý fanoušek dočkal svého snu. Nastoupil legendární Francesco Totti! V devětatřiceti letech si připsal šestistý start v italské Serii A. O pár minut později se fanoušci Vlků dočkali dalšího příjemného pohledu, když z lavičky vstal uzdravený záložník Kevin Strootman. Hráčem, který jej pustil do hry, se stal zkušený veterán Daniele De Rossi.

Giallorossi si možná mysleli, že soupeř bude utkání jen dohrávat a z respektu k Tottimu jej nevyzkouší. Jenže Jenže Sergio Pellissier tvrdou hlavičkou po centru ze strany jasně ukázal, že Mussi Volanti se ještě nevzdávají. Brankář Szczesny ale byl na místě a jeho zakončení nakonec vyrazil. Po efektivní kombinaci zakončoval El Shaarawy, ale dnes mu nebylo přáno. Následně jej totiž vystřídal obránce Emerson.

Ještě jednou se hlasivky hlasatele na stadionu ozvaly naplno. Po krásné kombinaci se totiž pět minut před koncem prosadil Miralem Pjanić, který si naběhl mezi stopery a prostřelil Bizzarriho. Můžete hádat, kdo mu asi tak citlivou nahrávkou gól připravil...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

3:0

Reagovat
Slejdy

4-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele