28. kolo
04.03.2016 20:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Řím deklasoval Fiorentinu čtyřmi góly

Domácí AS bez problémů přehrálo Violu a pojistilo si třetí příčku. Pod trenérem Spallettim si připsalo další výhru a vděčí za to především kombinační hře v první půli, která ukázala jasnou převahu domácích Vlků.

Olympijský stadion ve Věčném městě otevřel své brány pro návštěvu z Florencie, která si zpátky chtěla odvézt tři body. Portugalský stratég Paulo Sousa se stává stále známějším a svůj vzestup chtěl demonstrovat právě proti Vlkům. V prvním utkání totiž Florencii vyloupili a trefil se v utkání i toskánský nepřítel číslo jedna, Mohamed Salah. Toho jsme samozřejmě našli v sestavě domácích i dnes, po boku Perottiho a El Shaarawyho.

Fiorentina se tradičně opírala o flexibilní taktiku, což ji charakterizuje a odlišuje od mnoha italských mužstev neschopných se přizpůsobit vývoji utkání. Nebezpečné útoky domácích Vlků měli odrážet především Astori, Alonso, Roncaglia a Gonzalo. Aktivní přechodovou fázi režíroval Borja Valero spolu s Iličićem, kteří měli taktéž servírovat balony produktivnímu Kalinićovi. Zatímco hosté spoléhali i na něj, Vlci nastoupili bez klasického hrotového útočníka.

Po srdečném pozdravu obou trenérů, který byl bezesporu plný komplimentů, musely veškeré pochvaly stranou. Vítěz tohoto duelu by se totiž osamostatnil na třetím místě, což byla pro oba týmy představa minimálně lákavá. Jak už to bývá, dočkali jsme se souboje dvou hráčů, kteří ještě nedávno působili na opačné straně barikády. Obránce Astori skolil po krátké době Mohameda Salaha a Fialky začaly hodně zostra. Od prvních minut bylo jasné, že si oba soupeři nic nedarují.

Fialky evidentně sázely na rychlé protiútoky a po jednom z nich zasekl Iličić míč Rüdigerovi. Jeho následná rána mířila těsně nad břevno! Po chybě hostující obrany se dral do vápna Mohamed Salah a jen díky zásahu Roncaglii v poslední chvíli nestihl egyptský útočník vystřelit! Mohamed Salah je v toskánské metropoli nenáviděným a po dvaceti minutách dnešního utkání tomu nebylo jinak. Pjanić našel Salaha na hraně ofsajdu, ten si všiml volného El Shaarawyho před bránou a mladý útočník už měl snadnou práci - 1:0.

Právě Mohamedu Salahovi přáli fanoušci AS gól asi tak jako Leovi Di Capriovi Oscara. A dočkali se téměř ihned po první brance, protože po krátké kombinaci s Perottim egyptský talent vypálil a jeho tečovaná střela od Astoriho zaskočila Tătăruşanua!

Vlci kombinovali i nadále s chutí a v rychlosti, která dělala Viole problémy. Na Stadio Olimpico mohlo být ještě veseleji po ráně Diega Perottiho, jenže rumunského strážce tří tyčí zachránila právě tyč! Očekávaný souboj mezi Pjanićem a Valerem nakonec neměl dlouhého trvání, protože hostující tvůrce hry kvůli zranění musel střídat. Do hry byl vyslán Tello. Jako by těch nepříjemností nebylo málo, kvůli zranění musel střídat také Vecino, který přenechal místo Badeljovi.

Rozložená Fiorentina dnes neměla příliš dobrý den. Minimálně ne první poločas, ve kterém musela vypít pohár hořkosti až do dna. Stephan El Shaarawy totiž využil špatného postavení obránců Violy, zvládl odstranit nejbližšího soupeře a předložil míč ostře před bránu. Tam si instinktivně naběhl Diego Perotti a také on propálil rumunského dlouhána - 3:0!

Přesto Viola dostala alespoň nějakou naději. Těsně před koncem první půle fauloval neopatrně Lucas Digne svého soka, novice Tella, takže z následující penalty Viola snížila. Chladnokrevně se trefil Josip Iličić a Fiorentina se ocitla zpět v zápase.

Druhou půli začal aktivněji celek, který musel dohnat skóre. Viola se pokoušela vstřelit další branku a taková rána Facunda Roncaglii k tomu měla hodně blízko! Vlci byli evidentně ukolébáni výsledkem a Fiorentina hrála mnohem jistěji. AS chvíli vyčkávalo, pak se přesunulo do útoku a snad jen kapitán Gonzalo si skvěle plnil své obranné povinnosti. Ty naopak obrana Fialek vynechala poté, co si na dlouhý míč naběhl rychlík Mohamed Salah a bez problémů prostřelil soupeřova brankáře - 4:1 pro AS!

V této fázi se Giallorossi bavili fotbalem, Fiorentina v podstatě nestíhala reagovat a co víc, rozcvičovat se začal i legendární Francesco Totti! Ten se nakonec dostal do hry a na závěrečné minuty si schoval jednu ránu z přímého kopu, který však otřel o brankovou konstrukci.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
Houfi

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
scr

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele