27. kolo
29.02.2016 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Šlágr ve Florencii skončil remízou

Neapol veze z Toskánska jen bod za remízu 1:1. Ve večerním šlágru kola se body dělí proto, že na úvodní branku Marcose Alonsa odpovídal jen o minutu později kanonýr Gonzalo Higuaín. Do konce utkání se sice oba celky hodně snažily, ale překonat obranu toho druhého už nedokázaly.

Fiorentina v utkání kola uvítala na své půdě Neapol a doufala ve tři body. V tomto utkání se totiž rozhodovalo o důležité výhodě pro další boj o Ligu mistrů. Fiorentina chtěla brát tři body, stejně tak ale hosté. Oba celky v týdnu ztratily možnost hrát v této sezoně Evropskou ligu, takže se mohou soustředit jen a jen na Serii A. V ní je čekal vzájemný duel a měl hodně napovědět o tom, kdo je v lepší formě.

Oba trenéři vyslali na hrací plochu to nejlepší, co měli k dispozici. V barvách domácích Fialek jsme se dočkali hráčů jako Gonzalo Rodríguez, Astori, Alonso, Tello, Valero nebo Kalinić. Neapol přijela se silným útokem, ve kterém Gonzala Higuaína podporovali Callejón a Insigne. Trojice středních záložníků byla jako obvykle složena z Allana, Jorginha a Hamšíka. A i díky nim byl začátek zápasu hodně zběsilý.

Tello cpal míč do vápna, ale neprocpal. Fiorentina pak měla šanci zahrávat rohový kop a z něho se prosadila! K hlavičce se totiž dostal obránce Marcos Alonso, který nebyl hlídán tak, jak by se asi patřilo. Jeho hlavička zaplula ke vzdálenější tyči a Reina se jen zlobil na své obránce - 1:0 pro Fiorentinu.

Kdekdo by možná byl po inkasované brance v tak brzkém úvodu překvapen, ale Neapol se zaskočit nenechala. Trvalo jí jen 56 vteřin, než svému soupeři oplatila stejnou mincí. Dlouhý nákop chtěl odkopnout Marcos Alonso, jenže míč netrefil ideálně. V podstatě jej naservíroval Gonzalu Higuaínovi, a protože brankář Tătăruşanu byl již někde jinde, Argentinec jen poslal míč do prázdné brány - 1:1.

Začínali jsme tak od začátku. Vysoké tempo přetrvávalo a oba týmy se snažily brzy přidat další trefu. Jorginho to po rohu zkusil z velkého úhlu, po půlhodině hry se zase před Reinou ocitl sám Nikola Kalinić. A ačkoli jde o skvělého střelce, teď napálil jen břevno! Do velké šance se dostal i Cristian Tello, který ve vápně obešel bránícího hráče a poslal míč kroucenou střelou do spojnice brány!

Do druhé půle se obě jedenáctky zachovaly v totožné sestavě, jako první opět udeřila Fiorentina. Matías Fernández posílal z přímého volného kopu míč před bránu, kde si jej našel Nikola Kalinić. Jeho hlavička však mířila příliš vysoko a další branka musela počkat. Neapol se dočkala dvou velkých šancí krátce po hodině hry, kdy nejprve vyzkoušel rumunského brankáře José Maria Callejón a k odraženému míči se na penaltě dostal Gonzalo Higuaín. Také jeho šancí ale domácí hrdina skvěle vychytal!

S další krásnou ranou přispěchal Matías Fernández, ale jeho pokus mířil těsně vedle tyče! Z dálky to vyzkoušel domácí Matías Vecino, jenže jeho dělovce scházela přesnost. Až pět minut před koncem utkání jsme se dočkali další branky. Na svědomí ji měl opět Gonzalo Higuaín, který prostřelil domácího brankáře. Problém byl v tom, že se jednalo o ofsajdové postavení. Už v nastavení spálil další velkou šanci Lorenzo Insigne, kterého vychytal domácí brankář. Postavení na čele se tedy nemění, šlágr kola vítěze nenašel.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Houfi

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele