25. kolo
14.02.2016 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Inter Milán 2:1

Důležitý souboj o Ligu mistrů zvládla lépe Fiorentina, která doma úspěšně otočila nepříznivý vývoj proti Interu Milán. Nerazzurri poslal do vedení Marcelo Brožović, ale ve druhém dějství srovnal krok Borja Valero. Inter následně přišel o vyloučeného Alexe Tellese a v nastaveném čase rozhodl o výhře Violy Khouma Babacar. Na výsledku 2:1 už nic nezměnilo ani další vyloučení Maura Zárateho.

Fiorentina na svého soupeře vlétla a Inter byl od úvodních minut v jednom ohni. Ránu Bernardeschiho vyrazil Handanovič a Kalinić z dorážky mířil nad. O chvíli později už byl Handanovič v podstatě překonán, Iličič našel na vápně volného Kaliniće, ale míč směřující jasně do sítě na poslední chvíli odkopl jeden z borců Interu. Ve 23. minutě se zase domácí dožadovali pokutového kopu, ale i tuto chvíli Inter přečkal bez újmy, sudí nechal hru pokračovat. Fiorentina z úvodního tlaku nic nevytěžila a pak nečekaně jako první inkasovala.

Kondogbia našel rozeběhnutého Palacia, ten dal balón pod sebe na úplně volného Marcela Brožoviće, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku - 1:0 pro Inter. Krátce na to nebezpečně pálil Éder a div, že to nebylo už o dvě branky. To by bylo pro svěřence Paula Sousy hodně kruté, Fiorentina se z gólového direktu zvedala velmi těžce. Až v nastavení se po centru Astoriho dostal k hlavičce Tello a Handanovič předvedl fantastický zákrok.

Viola chtěla pochopitelně ve druhém poločase vyrovnat. Inter se na jeho začátku zatáhl a domácí marně hledali skulinku v jeho defenzívě. Paulo Sousa se rozhodl poslat na plac Maura Zárateho, který v Interu kdysi působil a na svého někdejšího zaměstnavatele měl velkou žízeň. A Fiorentině střídání pomohlo, byť Zárate ve vyrovnání prsty neměl. Po hodině hry si na centr Iličiče naběhl Borja Valero, Interu selhala ofsajdová past a španělský záložník srovnal na 1:1.

A domácí byli následně hodně při chuti, po centru Vecina zahrál rukou Telles, ale sudí ani v tomto momentu penaltu nepískal. Osm minut před koncem zápasu si Inter výrazně zkomplikoval cestu za body, Alex Telles fauloval unikajícího Bernardeschiho a sudí ho poslal po druhé žluté rovnou do sprch. Fiorentina vycítila šanci na zvrat a nakonec se jí to i povedlo. V první minutě nastaveného času nechala obrana Interu Handanoviče na holičkách a střídající Khouma Babacar z dorážky dotlačil míč za brankovou čáru!

V posledních minutách na hřišti jiskřily emoce, Zárate chytil pod krkem Murilla a i on si od sudího vysloužil červenou kartu. Bohužel pro Inter, na hru už to žádný vliv nemělo. Fiorentina v důležitém zápase o Ligu mistrů porazila Inter Milán 2:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
Houfi

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini chod materi do díry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele