29. kolo
13.03.2016 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hellas veze z Florencie bod!

Hellas Verona to ještě nehodlá zabalit a dnes odpoledne dokázal v závěru vybojovat na půdě favorizované Fiorentiny bod! Fialky sice hrály lépe, ale nakonec si doma nechávají jen bod za remízu 1:1, která je vůbec netěší.

Fialky nastoupily v celkem očekávané sestavě, místo zbylo i na Maura Zárateho. Hrotovým útočníkem dnes byl Khouma Babacar, který neustále hrozí odchodem kvůli nedostatku herního vytížení. Do hry se dostali i Matias Fernandez nebo Tino Costa. Hosté se pochlubili s útočnou dvojicí Luca Toni a Ante Rebić, který chtěl dnes předvést skvělý výkon, aby Viole dokázal, že si zasloužil šanci v jejím dresu. Giampaolo Pazzini zůstal jen na lavičce, do hry se dostal Mohamed Fares.

Dnešní utkání nebylo moc dobré pro obránce Nenada Tomoviće, který už ve druhé minutě při snaze o odkopnutí míče nešikovně natáhl nohu a odneslo to jeho koleno. Takže musel být střídán, trenér Sousa měl na čele vrásky a Tomović slzy. Na Tomovićovo místo přišel zkušený obránce Roncaglia. Prvního zajímavého rohového kopu dnešního zápasu se ujal oslavenec Manuel Pasqual, kterému se však centr příliš nepovedl.

Pasqual dnes slavil narozeniny a chtěl přispět ke třem bodům. Blízko k nim měl Khouma Bababar, který dostal od Fernándeze dobrou přihrávku do vápna. Jenže celou akci nezakončil tak, jak by si přál. Borja Valero našel na pravé straně Tina Costu, který hned přenášel hru na Alonsa, ten však centrem Babacara nenašel. Hosté se spíše ostýchali a dnes si rozhodně body za první část nezasloužili. Bránili sice spolehlivě, ale směrem dopředu nic nevymysleli.

A platili za to, protože pět minut před koncem první půle inkasovali. Po nahrávce od Valera postupoval na bránu mladík Tello. Ten vracel před brankáře Golliniho, kam si naběhl zkušený útočník Mauro Zárate. Jeho střela byla ještě tečována od Bianchettiho, takže brankář Gollini byl bezbranný.

Do druhé půle museli hosté zabrat, pokud nechtěli udělat ostudu a pokud se chtěli přiblížit záchraně. Ještě jim k tomu hodně chybí a dnes rozhodně nebyli favority. Ale přesto se Hellas ještě nevzdává. Pět minut po změně stran musel předvést skvělý zákrok brankář Tătăruşanu, kterého vyzkoušel Marrone. Mladý hráč zakončoval z přímého volného kopu, jenže na rumunského brankáře si nepřišel.

Manuel Pasqual na druhé straně postupoval rychle po levé straně, jenže byl zastaven v rozhodující chvíli pozorným Pisanem. Fiorentina chtěla víc, takže se na hrací plochu dostavil také Federico Bernardeschi. Po hodině hry se ale málem radovali hosté. Do levé části vápna pronikl Ante Rebić, který zasekl míč přes Roncagliou a vypálil. Gólu ale díky snaze rumunského brankáře nedocílil.

Bernardeschi byl hodně aktivní, neustále ohrožoval obranu Hellasu svými výpady a jeho akce byly nebezpečné. Až deset minut před koncem utkání si velkou šanci vypracovala také hostující strana. Siligardi vrátil míč do vápna, kde si jej zpracoval Luca Toni. Ten vypálil, ale Rumun Tătăruşanu byl na místě. Hellas přidal a s koncem utkání byl aktivnější. Emanuelson dokázal najít povedeným centrem ve vápně Anteho Rebiće, který zakončil těsně vedle.

Po Tellově nahrávce gólu nedocílil ani Kalinić, třebaže k tomu měl určitě blízko. A právě tehdy zasáhla Verona. Ta vybojovala rohový kop, kterého se ujal Emanuelson. Jeho centr našel Erose Pisana, jehož hlavička poslala míč přesně k tyči - 1:1. V poslední šanci se objevil ještě Kalinić, ale s jeho pokusem si Gollini poradil bez větších potíží.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele