23. kolo
03.02.2016 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Carpi FC 2:1

Fiorentina vydřela vítězství 2:1 proti Carpi a ani ona z popředí tabulky nezaváhala. Fialky se sice rychle ujaly vedení, ale pojistku se jim nedařilo vstřelit a soupeř čtvrthodiny před koncem srovnal. Rozhodnutí nakonec padlo až ve třetí minutě nastavení z kopačky Maura Zárateho.

Viola měla s nováčkem nevyřízené účty. Carpi totiž dokázalo v této sezoně na Artemio Franchi vyhrát 1:0. Stalo se tak v Italském poháru. V lize je však situace jiná, Fialky bojují o Ligu mistrů, Carpi o holé přežití, i tak to ale měli domácí velmi obtížné.

Domácí odstartovali nejlépe jak mohli. Stačilo pouhých 120 sekund, aby se ve Florencii poprvé změnilo skóre. Iličič našel ve vápně Borju Valera, ten dostal dostatek prostoru a svojí střelu propasíroval do sítě! Fiorentina se snažila kontrolovat hru a moc hostům nepůjčovat balón. Ve 21. minutě ale vyrobila hrubku v rozehrávce a Mancosu nedokázal Tatarusanua prostřelit. I přes vedení to ze strany domácích nebyl bůhvíjaký výkon. V závěru poločasu ještě Belec zneškodnil dalekonosný pokus.

Favorit vedl po první pětačtyřicetiminutovce 1:0, což mu rozhodně nedávalo klid, jaký by si představoval. Carpi poměrně dobře bránilo a bylo nepříjemným protivníkem. Zhruba po hodině se navíc začala hra kouskovat a to pro hru Violy nevěstilo nic dobrého. Nejčernější představy fanoušků domácího celku se pak naplnily čtvrthodinu před koncem. Defenzíva vyrobila další chybu, toho okamžitě využil Di Gaudio přihrávkou na Lasagnu a ten prostřelil Tatarusana.

Viola se ve zbývajícím čase hnala dopředu a Matías Fernández byl blízko rozhodující trefy. Carpi v předchozích zápasech vyrovnání udrželo a vše nasvědčovalo tomu, že se to povede i tentokrát. Jenomže přišla třetí minuta nastaveného času a obstřel střídajícího Zárateho. Argentinský útočník spasil svůj tým a nakonec ani Fiorentina z čela tabulky nezaváhala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele