9. kolo
25.10.2015 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Milán - US Sassuolo 2:1

AC Milán doma porazil Sassuolo 2:1, ale se soupeřem, který hrál od 30.minuty bez jednoho hráče v poli měl těžkou práci. Defenzíva Rossoneri znovu nezabránila Berardimu ke skórování, naštěstí se ale trefili i Bacca s Adrianem a tři body zůstali na San Siru. Horkou ligovou premiéru prožil teprve šestnáctiletý brankář Gianluigi Donnarumma.

V základních sestavách došlo na jedno velké překvapení. Kouč domácích Siniša Mihajlovič se rozhodl pro nasazení teprve šestnáctiletého golmana Gianluigiho Donnarummy a pouze na lavičce náhradníků tak zůstali velezkušení Abbiati s Lópezem. Velká pozornost byla upřena také na Domenica Berardiho, útočníka Sassuola, který Milánu během dvou let nastřílel neuvěřitelných sedm gólů.

S nápadem jak zastavit Berardiho přispěchal v osmé minutě Andrea Poli, který mladého útočníka nevybíravě fauloval a i když to vypadalo na zranění, Berardi pokračoval ve hře. Jinak se žádné velké fotbalové představení nekonalo. Po dvaceti minutách nebezpečně pálil Bonaventura, ovšem míč šel jen těsně vedle. Přesně po půlhodině hry došlo ke klíčovému momentu celého utkání. Bacca přepadl přes Consigliho a sudí odpískal pokutový kop a navíc hostujícího brankáře vyloučil. Carlos Bacca úkol splnil, penaltu proměnil a AC vedlo 1:0.

Nicméně milánští povětšinou náskok neudrží a ve druhé půli také o něj přišli. A hádejte kdo se prosadil. V 53.minutě rozehrál fantasticky volný přímý kop Domenico Berardi a Donnarumma se natahoval marně - 1:1. Pro Berardiho to byl už osmý gól do sítě AC během pouhých dvou let.

A Milán se nadále trápil a trápil. Směrem dopředu mu to proti oslabenému soupeři nešlo. Až pět minut před koncem si začali Rossoneri vytvářet větší šance a jejich tlak sílil. Bonaventurovu tvrdou ránu vyrazil Pegolo. V 86.minutě pak domácí udeřili. Bonaventura našel z rohového kopu hlavu Luize Adriana a ten dal na 2:1. AC Milán sice vyhrál 2:1 a má důležité tři body, herně ale znovu nepřesvědčil. Vítěznou premiéru alespoň prožil mladičký golman Donnarumma.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
tlaci

oba dají gól by měla být jistota, ale když se tak podívám na vzájemné zápasy, tak aji +2,5 vypadá reálně

Reagovat
Mass

To je propad, z dob Maldiniho a Baresiho, van Bastena a Gullita, ke Kuckovi a 16-letymu brankari ...

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Sice Milano aj s Kuckom mi mozu byt ukradnuti , ale vypustil si so seba riadny hlien priatelu ... Kader maju urcite na top4 , to nepisem za to, ze tam je Kucka hoci vy momentalne ani lepsieho hraca na tom poste nemate a stale sa do neho obuvate, az je to uz trapne

Reagovat
smazaný uživatel

Galliani MERDA táhni zloději!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele