5. kolo
29.09.2014 19:00 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Udinese Calcio - Parma FC 4:2

Pohádka pod trenérem Stramaccionim nadále pokračuje, Zebry podaly další skvělý výkon. Po čtyřech brankách ve vlastní síti ale to samé nemůže říct Parma, která zatím prožívá sezonu hrůzy. Po pěti zápasech jsou Ducali až na předposledním místě se třemi body na kontě.

Celky Parmy i Udinese se v prvních minutách přetahovaly o míč, aniž by jejich úsilí vedlo k pohledné akci. Poprvé se do vápna soupeře podívala Parma díky Cassanovi, který skvěle našel nabíhajícího mladíčka Josého Mauriho. Ten ale mířil těsně vedle. Myslím, že maličký záložník má před sebou zářivou budoucnost, protože ačkoli není nijak vysoký - má pouhých 168 centimetrů - je obdařen skvělým čtením hry a vynikající technikou. Ročník 1996 se navíc učí od hvězd jako Antonio Cassano. A že si troufne i na věhlasnější kolegy, ukázal dnes večer.

Jorquerova nepříliš razantní rána končí v Karnezisově moci. Udinese se pokoušelo jít do vedení prostřednictvím kapitána Antonia Di Nataleho, ale zkušený útočník na míč nakonec nedosáhl. Udeřila naopak Parma. Skvělý pas od Antonia Cassana zužitkoval mladík Mauri, který se s míčem otočil a trefil přesně k levé tyči domácí svatyně. Osmnáctiletý středopolař dnes vstřelil svou premiérovou trefu - 1:0.

O další ránu se pokoušel i De Ceglie, který sice mířil správným směrem, ale příliš nad břevno. Až po necelé půlhodině hry se Zebry dostaly k centru do pokutového území. Na ten si naběhl Badu, který skvěle načasoval svůj výskok a posunul míč na Antonia Di Nataleho, který se s ničím nerozpakoval a napálil míč přes padajícího Antonia Miranteho.

Hosté mohli jít opět do vedení, ale proti byl Karnezis. Orestis Karnezis musel zasahovat také proti další ráně mladíka Mauriho, který pálil bez přípravy. Pozornost tohoto brankáře vyzkoušel také Antonio Cassano. Velký šok přišel pro Parmu o chvíli později. Po nahrávce ze strany a skvělém vynechání míče od Cyrila Thereaua se k balonu dostal na malém vápně Antonio Di Natale a minutu před koncem první půle poslal domácí do vedení.

Stále to ale nebylo vše, protože Parma vytáhla ještě jeden trumf, aby utkání zdramatizovala. Pronikající Mauri byl faulován v pokutovém území a sudí Calvarese nařídil pokutový kop. Navíc udělil kartu Widmerovi, což je pro obránce vždy velká nepříjemnost. Ještě větší mělo celé Udinese na krku po kopu Antonia Cassana, který si postavil míč na značku a skvělý lobem překonal brankáře Karnezise - 2:2.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí, když se Kone prohnal až před Miranteho, načež z velké blízkosti střílel. Jeden ostrý centr se snášel na bránu Miranteho snad každou minutu, což Parmu viditelně zneklidnilo. Její hráči ale nedokázali aktivní domácí nijak překvapit či neutralizovat. A zřejmě životní moment zažil Thomas Heurtaux, který si naběhl na centr do vápna a předvedl něco mimořádného - vyskočil do vzduchu zády k bráně, švihl ve vzduchu nohama a jeho "nůžky" trefily přesně roh Miranteho brány!

Velká pohroma potkala hosty po patnácti minutách. Trenér Roberto Donadoni se sice pokoušel střídat a poslat na hřiště čerstvé síly, ale ani to by mu nezaručilo, že jeho kádr zůstane v plném počtu. Po ostrém faulu totiž viděl druhou žlutou kartu záložník Acquah. A z hlediska jasné fotbalové matematiky nemohlo následovat nic jiného. Acquah byl vyloučen a jen ze šatny sledoval poslední zásah Zeber. Cyril Thereau měl sice v nohách téměř pětaosmdesát minut, ale přesto dokázal aktivně vypíchnout míč protihráči, postoupil s balonem u nohy do pokutového území a technickou ranou poslal Miranteho do sítě počtvrté! Stramaccioniho lék, zdá se, funguje bezvadně, Zebry jsou třetí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Zajda

3:1

Reagovat
Zajda

O dva to bylo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele