38. kolo
31.05.2015 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Parma FC 2:2

Poslední Parma se loučí s první ligou stylově a tak, jak je pro ni příznačné po celou dobu. Bojovným výkonem hráčů, kteří se odmítli vzdát. Dnešní utkání zvládli hráči s hrdostí a bojovali až do konce. V prvním poločase nepadla ani jedna branka, za to ve druhém dějství hned čtyři.

Prvním střelcem utkání se stal talentovaný stoper Alessio Romagnoli, který v Dorii letos hostoval z římského AS. Parma se ale nevzdala a srovnala. Po pohledné akci srovnal Raffaele Palladino. Prapor Dorie pozdvihl Lorenzo De Silvestri, ale ani to nestačilo, protože dvě minuty před koncem srovnal na konečných 2:2 Silvestre Varela.

Ve druhé minutě se pokusil o zakončení Andi Lila, byl však zastaven pozornou obranou Dorie. Samuel Eto'o o chvíli později využil nedorozumění v obraně Parmy a vystřelil z první po zemi k pravé tyči. Brankář Antonio Mirante ale ukázal, že má stále skvělé reflexy a jeho ránu vyrazil mimo nebezpečí. Po patnácti minutách se o krásnou ránu pokusil zkušený záložník Antonio Nocerino, který před utkáním na sociální síti twitter chválil kolektiv Parmy jako "semknutou rodinu". Jeho rána mířila těsně vedle tyče, i když z třiceti metrů to vůbec nebyl špatný pokus.

Po dvaceti minutách Eto'o našel u levého praporku krásně Duncana, který však nezakončil hned a byl mu míč odebrán. Přesně po půl hodině a krásném centru Gobbiho do vápna si našel pozici k hlavičce Antonio Nocerino, který pálil těsně nad břevno! Parma nabírala na tempu a působila dojmem týmu, který si - vědom svého blížícího se konce - hodlá užít každou sekundu na hřišti. Hodně aktivní byl Antonio Nocerino, jenž si o chvíli později našel ve vápně centr od Cassaniho a hlavičkoval. Brankář Viviano předvedl famózní zákrok a jen díky němu Doria nekapitulovala.

Následně se míč dostal k mladému talentu Josému Maurimu. Ten si jej zpracoval a zpoza vápna tvrdě vypálil. Jeho dělovka mířila do břevna a brankář Viviano si musel oddychnout, že nemusel zasahovat. De Silvestri našel na levé straně Duncana, který také zkusil odcentrovat, i když se mu jeho snaha nepovedla. Deset minut po změně stran už se ale skóre utkání měnilo. A to ve prospěch Dorie. Z pravé strany odcentroval do vápna Duncan, který našel přesně hlavu mladého obránce Alessia Romagnoliho. Ten zamířil výtečně na vzdálenější tyč - 1:0 pro Blucerchiati.

O chvíli později se zajímavým projektilem prezentoval obránce Feddal, i když ne přesným. Parma se však nevzdala a Raffaele Palladino se radoval z krásné branky. Naběhl si na dlouhý centr Gobbiho, následně si pohrál s jedním obráncem na hranici vápna, pak s druhým a krásným lobem za pomoci mladého obránce Alessia Romagnoliho skóroval!

Jen pět minut se hráči hostí radovali z remízy. Deset minut před koncem utkání si na rohový kop naskočil Roberto Soriano a hlavičkoval míč do břevna! Od něj se odrazil k Duncanovi, který jej poslal na Samuela Eto'a. Ten si všiml za sebou nabíhajícího obránce Lorenza De Silvestriho a daroval mu snadný gól! Přesto se Parma dočkala ještě jedné branky. Po rohovém kopu se míč dostal k číhajícímu Silvestremu Varelovi, který jej nekompromisně poslal do sítě - Parma srovnala a loučí se s remízou.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele