20. kolo
25.01.2015 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Città di Palermo 1:1

Ani rychlá branka Édera nakonec domácím na vítězství nestačila. Palermo totiž po změně stran srovnalo a až do konce zápasu další branka nepadla. Konečná remíza 1:1 postačuje k tomu, aby i po dvacátém kole patřila Sampdorii pohárová příčka.

S bodem budou ale asi více spokojeni hosté, kteří ze vzdálenějších pozic nenápadně pokukují po evropských pohárech. Zápas se ale pro ně nezačal vyvíjet zrovna optimálně, i když první šanci zápasu si vytvořili oni. Rychlou akci zakončoval ve vápně Bolzoni a gólman Viviano musel na zem. Pak už přišla vedoucí branka Námořníků, Soriano vysunul Édera, který křížnou přízemní ranou vstřelil gól - 1:0 pro Sampdorii. V 15. minutě byl Éder opět blízko brance, ale na poslední chvíli skvěle zasáhl obránce Morganella. Palermo se muselo i nadále bránit, Silvestri se zjevil před Sorrentinem úplně sám, ovšem stoprocentní tutovku zazdil. A Sorrentino se proti Silvestrimu vyznamenal ještě jednou, když těsně před odchodem do šaten lapil jeho nebezpečnou hlavičku k tyči.

Sampdoria byla v první pětačtyřicetiminutovce lepším týmem, ale na začátku druhého dějství musela spolknout hořkou pilulku v podobě vyrovnávajícího gólu. Franco Vázquez se na hranici pokutového území vůbec nerozpakoval a nechytatelnou střelou k tyči překonal Viviana - 1:1. A v 55. minutě mohli hosté dokonce vést, jenže narazili na absenci moderní technologie. Dalekonosná rána Morganelly se totiž od břevna odrazila za brankovou čáru a zpět do hřiště, ale rozhodčí se rozhodl branku neuznat. Chyboval rovněž brankový rozhodčí, a tak to měl hlavní sudí složité, nicméně opakovaný záznam poukázal na branku.

Pokračovalo se tedy za nerozhodného stavu a další šanci měli opět hráči Palerma. Vázquezovu ránu s vypětím všech sil zlikvidoval Viviano. V 63. minutě dostal náhradní brankář Palerma Fugliati červenou kartu za nesportovní chování, ovšem do hry vůbec nezasáhl.

Dvacet minut před koncem zápasu zasáhl Sorrentino proti Sorianovi a nerozhodný výsledek nadále trval. Závěr zápasu byl už přeci jenom opatrnější, ani jedna strana nechtěla udělat chybu, která by jí případně stála celé utkání. Sampdoria tak remizovala s Palermem 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele